Ουκρανία: Στους 10 οι νεκροί ομογενείς - ΥΠΕΞ: Εγκληματικές ενέργειες από τη Ρωσία

Ουκρανία: Στους 10 οι νεκροί ομογενείς - ΥΠΕΞ: Εγκληματικές ενέργειες από τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών ομογενών στην ανατολική Ουκρανία από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. 

Με νέα ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει για τον θάνατο ακόμα τεσσάρων ομογενών, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στους δέκα νεκρούς. 

 «Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες», αναφέρεται σε νέα ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τις καταδικάζει απερίφραστα και καλεί «τη Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

Νωρίτερα, η Ελλάδα εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και καταδίκασε «απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά»

Από τους βομβαρδισμούς, τραυματίστηκαν ακόμα έξι ομογενείς, μεταξύ των οποίων ένα παιδί. 


Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM