Ουκρανία: Προειδοποίηση για έκτακτες διακοπές ρεύματος- Μετά τα ρωσικά πλήγματα

Διακοπή ρεύματος στο Κίεβο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Για έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ουκρανία, λόγω των νέων ρωσικών πληγμάτων, προειδοποίησε η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης, Ukrenergo. 

«Λόγω των συνεπειών των βομβαρδισμών (…) για να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της παραγωγής και της κατανάλωσης, θα εφαρμοστεί ένα σύστημα εκτάκτων διακοπών σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας. Η ηλεκτρική ενέργεια θα παραχωρείται κατά προτεραιότητα στις βασικές υποδομές», ανακοίνωσε η εταιρεία, μέσω του Telegram.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο», ανέφερε ακόμη η Ukrenergo.

Το Κίεβο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναχαίτισε περισσότερους από 60- από τους σχεδόν 70- πυραύλους που εκτόξευσαν οι Ρώσοι. Όμως, ορισμένες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως για κάποιο διάστημα, επεσήμανε η Ukrenegro. 

Αυτό, σε συνδυασμό με την παγωνιά που θα ενταθεί τις επόμενες 24 ώρες, «θα οδηγήσει σε έλλειμμα του συστήματος», εξήγησε η εταιρεία και διαβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών. 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραδέχθηκαν ότι εξαπέλυσαν «μαζικό πλήγμα με όπλα υψηλής ακρίβειας», περίπου στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, με στόχο θέσεις του ουκρανικού στρατού και ενεργειακές υποδομές που συνδέονται με τις δυνάμεις του Κιέβου. 

Από τον Οκτώβριο η Μόσχα πλήττει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, προκαλώντας μεγάλα μπλακάουτ σε διάφορες περιοχές. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη Παρασκευή είπε πως αυτές οι επιθέσεις ήταν «αναπόφευκτες». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ