Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο του Azovstal

Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο του Azovstal Facebook Twitter
Φωτογραφία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, με Ουκρανούς στρατιώτες από το Azovstal (Φωτ. αρχείου: EPA)
0

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι πήρε τον έλεγχο του εργοστασίου Azovstal, στη Μαριούπολη, μετά την παράδοση των τελευταίων Ουκρανών υπερασπιστών της πόλης. 

Η τελευταία ομάδα στρατιωτών του τάγματος του Αζόφ, αποτελούμενη από 531 άτομα, παραδόθηκαν ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

«Η περιοχή του εργοστασίου μεταλλουργίας Azovstal στη Μαριούπολη, όπου είχαν αποκλειστεί από τις 21 Απριλίου Ουκρανοί του ναζιστικού σχηματισμού του Αζόφ, απελευθερώθηκε πλήρως», υποστήριξε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από τις 16 Μαΐου 2.439 Ουκρανοί στρατιώτες που ήταν παγιδευμένοι στο εργοστάσιο «κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν». «Η τελευταία ομάδα 531 ατόμων παραδόθηκε σήμερα», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση. 
Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM