Ουγγαρία: «Ναι» από το κοινοβούλιο για δημοψήφισμα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Ουγγαρία: «Ναι» από το κοινοβούλιο στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Facebook Twitter
EPA
0

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε ψήφισμα σήμερα που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να διεξαγάγει δημοψήφισμα για ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το κοινοβούλιο ψήφισε για κάθε ένα από τα τέσσερα ερωτήματα που θα τεθούν σε δημοψήφισμα, υιοθετώντας τα όλα χάρη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Fidesz.

«Η ουγγρική κυβέρνηση προτείνει οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους για τα θέματα της προπαγάνδας του φύλου», δήλωσε ο υφυπουργός Μπαλάζ Ορμπάν μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Είμαστε δεσμευμένοι. Πιστεύουμε ότι πρέπει να πούμε όχι στην ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα που διεξάγεται στα σχολεία με τη βοήθεια μη κυβερνητικών οργανώσεων και των μέσων ενημέρωσης, χωρίς τη συναίνεση των γονέων», πρόσθεσε.

Ο Μπαλάζ Ορμπάν εκτίμησε ότι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την ίδια ημέρα με τις βουλευτικές εκλογές θα γλιτώσει χρήματα από τους φορολογούμενους.

Όμως ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Γιάνος Άντερ, σύμμαχος της κυβέρνησης, πρόκειται να ορίσει την ημερομηνία, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι κάποια στιγμή τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προχωρά σε μια σκληρή εκλογική κούρσα το επόμενο έτος.

Νωρίτερα φέτος ο Όρμπαν, εθνικιστής που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, πρότεινε ένα δημοψήφισμα για τη νομοθεσία του κυβερνώντος κόμματος, που περιορίζει τη διδασκαλία των μαθητών στα σχολεία σε ό,τι αφορά σε  θέματα ομοφυλοφιλίας και της τρανς κοινότητας, εντείνοντας έναν πολιτισμικό πόλεμο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε το καλοκαίρι τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για έναν νόμο, ο οποίος επί της ουσίας απαγορεύει οποιαδήποτε απεικόνιση ανθρώπων της  ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε υλικό που προορίζεται για παιδιά.

«Οι ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας επισκέπτονται νηπιαγωγεία και σχολεία και πραγματοποιούν μαθήματα σεξουαλικής εκπαίδευσης. Θέλουν να το κάνουν αυτό και εδώ στην Ουγγαρία», είχε δηλώσει σε βίντεο στο Facebook.

Ο νέος αμφιλεγόμενος νόμος έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς συνδυάζει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, και διαμορφώνεται εν μέρει βάσει ενός ρωσικού νόμου που απαγόρευσε τη λεγόμενη «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» μεταξύ ανηλίκων.

Ο ουγγρικός νόμος προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καθιστώντας αδίκημα την «προώθηση ή απεικόνιση» της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους. Περιορίζει επίσης τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία, από οργανισμούς εγκεκριμένους από την κυβέρνηση.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Διεθνή / Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, στις 15 Ιουνίου - Σε ποια εκδήλωση του καλοκαιριού υπάρχει πιθανότητα να παραβρεθεί;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Με αγωνία παρακολουθεί η βασίλισσα την εξέλιξη των ιπποδρομιών από το royal box - Η τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ είναι γνωστή ως «Ladies Day»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ' τους βιαστές τους

Διεθνή / Βραζιλία: Πρόταση νόμου μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης απ' τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους.
NEWSROOM