Ουγγαρία: «Ναι» από το κοινοβούλιο για δημοψήφισμα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Ουγγαρία: «Ναι» από το κοινοβούλιο στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Facebook Twitter
EPA
0

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε ψήφισμα σήμερα που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να διεξαγάγει δημοψήφισμα για ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το κοινοβούλιο ψήφισε για κάθε ένα από τα τέσσερα ερωτήματα που θα τεθούν σε δημοψήφισμα, υιοθετώντας τα όλα χάρη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Fidesz.

«Η ουγγρική κυβέρνηση προτείνει οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους για τα θέματα της προπαγάνδας του φύλου», δήλωσε ο υφυπουργός Μπαλάζ Ορμπάν μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Είμαστε δεσμευμένοι. Πιστεύουμε ότι πρέπει να πούμε όχι στην ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα που διεξάγεται στα σχολεία με τη βοήθεια μη κυβερνητικών οργανώσεων και των μέσων ενημέρωσης, χωρίς τη συναίνεση των γονέων», πρόσθεσε.

Ο Μπαλάζ Ορμπάν εκτίμησε ότι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την ίδια ημέρα με τις βουλευτικές εκλογές θα γλιτώσει χρήματα από τους φορολογούμενους.

Όμως ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Γιάνος Άντερ, σύμμαχος της κυβέρνησης, πρόκειται να ορίσει την ημερομηνία, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι κάποια στιγμή τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προχωρά σε μια σκληρή εκλογική κούρσα το επόμενο έτος.

Νωρίτερα φέτος ο Όρμπαν, εθνικιστής που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, πρότεινε ένα δημοψήφισμα για τη νομοθεσία του κυβερνώντος κόμματος, που περιορίζει τη διδασκαλία των μαθητών στα σχολεία σε ό,τι αφορά σε  θέματα ομοφυλοφιλίας και της τρανς κοινότητας, εντείνοντας έναν πολιτισμικό πόλεμο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε το καλοκαίρι τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για έναν νόμο, ο οποίος επί της ουσίας απαγορεύει οποιαδήποτε απεικόνιση ανθρώπων της  ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε υλικό που προορίζεται για παιδιά.

«Οι ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας επισκέπτονται νηπιαγωγεία και σχολεία και πραγματοποιούν μαθήματα σεξουαλικής εκπαίδευσης. Θέλουν να το κάνουν αυτό και εδώ στην Ουγγαρία», είχε δηλώσει σε βίντεο στο Facebook.

Ο νέος αμφιλεγόμενος νόμος έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς συνδυάζει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, και διαμορφώνεται εν μέρει βάσει ενός ρωσικού νόμου που απαγόρευσε τη λεγόμενη «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» μεταξύ ανηλίκων.

Ο ουγγρικός νόμος προχωρά ένα βήμα παραπέρα, καθιστώντας αδίκημα την «προώθηση ή απεικόνιση» της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους. Περιορίζει επίσης τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία, από οργανισμούς εγκεκριμένους από την κυβέρνηση.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM