Ουγγαρία: Εθνικό πένθος για τους μαθητές που σκοτώθηκαν- Πολίτες θρηνούν και αφήνουν λουλούδια στο σχολείο τους

Ουγγαρία: Εθνικό πένθος για τους μαθητές που σκοτώθηκαν- Πολίτες θρηνούν και αφήνουν λουλούδια στο σχολείο τους Facebook Twitter
0

Σε κατάσταση σοκ, η Ουγγαρία τιμά σήμερα τη μνήμη των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα του πούλμαν που συγκρούστηκε σε πυλώνα και τυλίχθηκε στις φλόγες, σε έναν αυτοκινητόδρομο της βόρειας Ιταλίας.


Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει κηρύξει ημέρα εθνικού πένθους την Δευτέρα ενώ ο καρδινάλιιος Πέτερ Έρντο ζήτησε όλες οι λειτουργίες σήμερα να αφιερωθούν "στους άτυχους που σκοτώθηκαν" και οι πιστοί να προσευχηθούν για την γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί μαθητές.

Κοντά στο λύκειο Παλ Σινιέι-Μέρσε, στο κέντρο της Βουδαπέστης, όπου φοιτούσαν τα θύματα, πολλοί κάτοικοι της πόλης αφήνουν λουλούδια και ανάβουν κεριά. "Προετοιμάζουμε το σχολείο για να εκφράσει τη θλίψη και το πένθος όλων μας" είπε ο Γκάμπορ Γιάκι, ο διευθυντής του λυκείου. "Συνεργαζόμαστε με ψυχολόγους για να βοηθήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες να ξεπεράσουν την τραγωδία", πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικίας 15-16 ετών.


Αύριο Δευτέρα σε όλα τα δημόσια κτίρια θα υψωθούν μαύρες σημαίες και όλα τα σχολεία θα τιμήσουν τα θύματα, ανέφερε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Η ουγγρική σημαία θα κυματίζει μεσίστια μπροστά στο κοινοβούλιο.

Ουγγαρία: Εθνικό πένθος για τους μαθητές που σκοτώθηκαν- Πολίτες θρηνούν και αφήνουν λουλούδια στο σχολείο τους Facebook Twitter


Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 28 τραυματίστηκαν, οι τέσσερις πολύ σοβαρά, όταν το πούλμαν τυλίχθηκε στις φλόγες, αργά το βράδυ της Παρασκευής, αφού προσέκρουσε σε έναν πυλώνα, σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στη Βερόνα. Στο πούλμαν επέβαιναν συνολικά 56 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο οδηγοί, οι έφηβοι μαθητές τους και λίγοι συνοδοί καθηγητές και γονείς που επέστρεφαν στην Ουγγαρία μετά από σχολική εκδρομή στη Γαλλία.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτε Σιγιάρτο δήλωσε σήμερα ότι η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων συνεχίζεται αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί φέρουν σοβαρά εγκαύματα. Πρόσθεσε ότι ο επαναπατρισμός των τραυματιών ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμη και σήμερα.


Η ουγγρική αστυνομία έχει ξεκινήσει δική της επίσημη έρευνα, παράλληλα με εκείνην που διεξάγουν οι ιταλικές αρχές, για να εξακριβώσει τα αίτια του δυστυχήματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM
Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM