Τουρκία: Ισόβια στον ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά - Εφετείο επικύρωσε την κάθειρξη

Τουρκία: Ισόβια στον ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά - Εφετείο επικύρωσε την κάθειρξη Facebook Twitter
0

Εφετείο στην Κωνσταντινούπολη επικύρωσε την καταδίκη του Οσμάν Καβαλά σε ισόβια κάθειρξη. 

Ο 65χρονος ακτιβιστής και φιλάνθρωπος είχε καταδικαστεί σε ισόβια τον Απρίλιο, όταν κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, χρηματοδοτώντας διαμαρτυρίες το 2013. 

Το εφετείο επικύρωσε τις ποινές κάθειρξης 18 ετών που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους επτά συγκατηγορουμένους του, που θεωρήθηκε ότι ήταν συνεργοί στη απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. 

Πλέον, ο Καβαλά και οι άλλοι κατηγορούμενοι μπορούν να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας. Οι συνήγοροι του 65χρονου επεσήμαναν στις αγορεύσεις τους πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ενοχή του εντολέα τους και κατήγγειλαν τη σκληρότητα του κράτους στη μαραθώνια δίκη, την οποία θεωρούν πολιτική δίωξη. 

Η υπόθεση του Οσμάν Καβαλά έχει προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις της Άγκυρας με χώρες της Δύσης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει καλέσει πολλές φορές την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τον Οσμάν Καβαλά, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι παραβίασε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM