Επίθεση κατά της δυτικής Ευρώπης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, χαρακτηρίζοντάς την «μη δημοκρατική».

 

«Στην Δύση, επικρατεί ο φιλελευθερισμός, δεν υπάρχει δημοκρατία (!). Στην Δυτική Ευρώπη "οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας της έκφρασης και η λογοκρισία έχουν γίνει συρμός (!)"», δήλωσε ο Ορμπάν, σε ομιλία του ενώπιον μελών της ουγγρικής κοινότητας της Ρουμανίας στην βόρεια Ρουμανία.

 

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι είναι «σύμβολο αποτυχίας».

 

Το νέο ανοικτό μέτωπο του Ούγγρου πρωθυπουργού με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αφορά την επίμαχη νομοθεσία για τους μετανάστες.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε στις 19 Ιουλίου να προσφύγει για τους νόμους αυτούς κατά της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Ο Ορμπάν έχει έναν δικό του ορισμό για την «χριστιανική δημοκρατία».

 

Και τον διατύπωσε με σαφήνεια κατά την ομιλία του: «η χριστιανική δημοκρατία είναι αντιμεταναστευτική, αντι-πολυπολιτισμική και αγωνίζεται υπέρ του μοντέλου της χριστιανικής οικογένειας».

 

Υποσχέθηκε να κάνει την μετανάστευση κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου.

 

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι αναποτελεσματικοί και ανίκανοι να υπερασπισθούν την Ευρώπη κατά της μετανάστευσης».

 

Όσο για την περιοχή της Ρουμανίας που κατοικείται από Μαγυάρους, ο λαϊκιστής πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτή θα υπάρχει για πάντα, «ακόμη και όταν η Ευρώπη να έχει δεχθεί της εισβολή του ισλάμ».

 

Ο Ορμπάν δεν έκρυψε τις προβληματικές πολιτικές του συμπάθειες: επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Μόσχας και χαρακτήρισε «πρωτόγονη» την πολιτική της Ενωσης απέναντι στην Μόσχα. Οσο για την Τουρκία του Ερντογάν, δήλωσε ότι «μπορεί να επικρίνει το σύστημα του Ερντογάν, αλλά η σταθερότητα στην Τουρκία είναι καλό πράγμα».

 

«Σήμερα, η ασφάλεια της κοιλάδας των Καρπαθίων και της Ευρώπης εξαρτάται από την σταθερότητα στην Τουρκία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, διότι μπορούν να θέσουν τέλος στην ροή των μουσουλμάνων», είπε

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP