ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

«Οργή» στο Μεξικό: Ο πρόεδρος πρότεινε οι γυναίκες να μείνουν σπίτι, «για να φροντίζουν τους ηλικιωμένους»

«Οργή» στο Μεξικό: Ο πρόεδρος πρότεινε οι γυναίκες να μείνουν σπίτι, «για να φροντίζουν τους ηλικιωμένους» Facebook Twitter
EPA
0

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Μεξικό ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, μιλώντας για την «παράδοση» που θέλει τις γυναίκες να μένουν στο σπίτι για να φροντίζουν τους ηλικιωμένους.

Πολλοί επέκριναν τον 66χρονο, χαρακτηρίζοντας σεξιστικές τις δηλώσεις του, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί αντιδράσεις για αυτόν τον λόγο.

«Ο κόσμος θέλει να αλλάξει τον ρόλο των γυναικών και αυτός ένας από τους δίκαιους στόχους του φεμινισμού, αλλά η παράδοση στο Μεξικό είναι οι κόρες να φροντίζουν περισσότερο τους γονείς. Εμείς οι άνδρες είμαστε πιο αποστασιοποιημένοι», δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ.

Αν και οι ηλικιωμένοι στους οίκους ευγηρίας της Ευρώπης υπέφεραν από την πανδημία του κορωνοϊού, εκείνοι στο Μεξικό βοηθήθηκαν από την παράδοση που θέλει να τους φροντίζουν στο σπίτι, συνέχισε. «Η μεξικανική οικογένεια είναι ο πιο σημαντικός θεσμός κοινωνικής πρόνοιας της χώρας», συμπλήρωσε.

Όμως, δεν άργησαν οι αντιδράσεις. «Μεταφράζοντας τη λογική 19ου αιώνα του προέδρου: οι άνδρες είναι πιο αποστασιοποιημένοι, εννοεί ανεύθυνοι. Οι κόρες φροντίζουν τους γονείς τους, αναφέρεται σε απλήρωτη εργασία. Η παράδοση παραπέμπει σε σεξισμό. Ο φεμινισμός θέλει να αλλάξει ρόλους», έγραψε στο Twitter η βουλευτής Μάρθα Ταγκλ.

Πέρα από τις επικρίσεις αναφορικά με τις απόψεις του για τις γυναίκες, ο Λόπες Ομπραδόρ σχολιάζεται αρνητικά και για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς τον κατηγορούν ότι δεν πήρε στα σοβαρά την κατάσταση. Οι νεκροί στη χώρα έχουν ξεπεράσει πλέον τους 25.000 και τα κρούσματα προσεγγίζουν τα 203.000. Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό, ανακοινώθηκαν 736 θάνατοι και 6.104 μολύνσεις σε 24 ώρες, αλλά και σε αυτή τη χώρα εκφράζονται φόβοι ότι ο πραγματικός απολογισμός ήταν πολύ υψηλότερος.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ