Οργή στην Ισπανία: Γκέι γυναίκα διαγνώστηκε σε νοσοκομείο με «ομοφυλοφιλία»

Outrage after gay woman diagnosed at Spanish hospital with ‘homosexuality’ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου ΑP
0

Οργή έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μία 19χρονη γκέι γυναίκα στην Ισπανία που επισκέφθηκε γυναικολόγο διαγνώστηκε με «ομοφυλοφιλία». 

Η οικογένεια της νεαρής γυναίκας αλλά και μία ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση απαιτούν απαντήσεις και μια απολογία στη 19χρονη. 

Τη Δευτέρα η γυναίκα πήγε σε ραντεβού που είχε με γιατρό στο νοσοκομείο Reina Sofía στη Μούρθια, για ζήτημα σχετικό με την έμμηνο ρύση. Αφού εξετάστηκε, της δόθηκε ένα έγγραφο που περιελάμβανε τη φράση «Τρέχουσα ασθένεια: ομοφυλόφιλη».  

Οργή στην Ισπανία: Γκέι γυναίκα διαγνώστηκε σε νοσοκομείο με «ομοφυλοφιλία» Facebook Twitter
Πηγή elDiario

Ο γυναικολόγος ρώτησε την 19χρονη αν μπορούσε να συμπεριλάβει τον σεξουαλικό προσανατολισμό της στην αναφορά του και εκείνη έδωσε τη συγκατάθεσή της- παρά την έκπληξή της- καθώς εκείνη τη στιγμή θεώρησε ότι μπορεί να ήταν σχετικό, περιέγραψε η μητέρα της νεαρής στην elDiario. 

«Στην αρχή, σκέφτηκα ότι ήταν αστείο, αλλά απλά δεν είναι», δήλωσε η ασθενής. Μαζί με τη μητέρα της ανέφεραν το ζήτημα στην οργάνωση Galactyco, η οποία με τη σειρά της έκανε επίσημη καταγγελία για το θέμα στην κυβέρνηση της Μούρθια και τις τοπικές υγειονομικές αρχές. 

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχικών ασθενειών το 1990, αλλά 31 χρόνια αργότερα ακόμη υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες στις υγειονομικές υπηρεσίες της Μούρθια που βλέπουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως ασθένεια», επισημαίνει η οργάνωση σε ανακοίνωση. 

H Galactyco ζητά εξηγήσεις και μία απολογία, ενώ κατηγορεί τις τοπικές αρχές ότι αγνόησαν τα νομικά δικαιώματα της ασθενούς. Παράλληλα τονίζει ότι κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι αυτό το περιστατικό. 

«Η οργάνωσή μας έχει δεχθεί αμέτρητες αναφορές για ταπεινωτική αντιμετώπιση λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Το θεωρούμε ανησυχητικό, απαράδεκτο και αφόρητο ότι υπάρχουν σήμερα επαγγελματίες- οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υγεία μας- που αγνοούν τις πραγματικότητες για τους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους». 

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές έχουν γνώση του ζητήματος και «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξακριβώσουν τα γεγονότα και προχωρήσουν αναλόγως», δήλωσε εκπρόσωπός τους στην elDiario. 

Οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι φαίνεται πως έγινε ένα λάθος όταν «λαμβάνονταν τα στοιχεία της ασθενούς». Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών, το νοσοκομείο θα ζητήσει συγγνώμη από την ασθενή. 


 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ