Οργή Μέι για τον Τόνι Μπλερ: Υπονομεύεις τις επαφές για το Brexit

Οργή Μέι για τον Τόνι Μπλερ: Υπονομεύεις τις επαφές για το Brexit Facebook Twitter
EPA
0

Η βρετανίδα πρωθυπουργός επέκρινε τον προκάτοχό της Τόνι Μπλερ, κατηγορώντας τον ότι «υπονομεύει» τις συνομιλίες για το Brexit ζητώντας τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.


Η Τερέζα Μέι χαρακτήρισε τα σχόλιά του «προσβολή προς το αξίωμα που κατείχε κάποτε» και είπε ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να παραιτηθούν από την υποχρέωση να υλοποιηθεί το Brexit με τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος.


«Το να πηγαίνει ο Τόνι Μπλερ στις Βρυξέλλες και να επιχειρεί να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις μας μιλώντας υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος συνιστά προσβολή για το αξίωμα που κάποτε κατείχε και για τους πολίτες που υπηρετούσε. Δεν θα αποποιηθούμε την ευθύνη, όπως θα έκανε εκείνος, για την απόφαση αυτή. Το κοινοβούλιο έχει το δημοκρατικό καθήκον να φέρει σε πέρας αυτό το οποίο ζήτησαν με την ψήφο τους οι βρετανοί πολίτες».


Την περασμένη εβδομάδα ο Μπλερ είπε ότι οι βουλευτές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα νέο δημοψήφισμα «αν δεν λειτουργήσει καμία από τις άλλες επιλογές».


Απαντώντας στην Μέι ο ίδιος επέμεινε ότι ένα νέο δημοψήφισμα είναι δημοκρατικό.


«Είναι ακριβώς το αντίθετο, όχι αντιδημοκρατικό αλλά δημοκρατικό, όπως πολλοί βετεράνοι του κόμματός της υποστηρίζουν», είπε ο Μπλερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM