Οργή για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από συμμορία στο Παρίσι - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Οργή για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από συμμορία στο Παρίσι - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση Facebook Twitter
0

Οργή στη Γαλλία έχουν προκαλέσει οι εικόνες από την επίθεση εναντίον ενός 15χρονου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, επειδή ξυλοκοπήθηκε από συμμορία νέων στο Παρίσι.

Η έρευνα, που ξεκίνησε για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση», εξετάζει, μεταξύ άλλων, το σενάριο μιας επίθεσης από μια συμμορία νέων, στο δυτικό Παρίσι και επιχειρεί να καθορίσει τα αίτια της συμπλοκής, όπως και τη σχέση μεταξύ των διαφόρων πρωταγωνιστών, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο 15χρονος Γιούρι δέχθηκε επίθεση το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου, την ώρα που καθόταν με φίλους στο Μπογκρενέλ, μια εύπορη συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η προβολή ενός βίντεο διάρκειας 20 δευτερολέπτων, στα social media, με την επίθεση προκάλεσε οργή. Σε αυτό διακρίνονται περίπου 10 άτομα νεαρής ηλικίας, με αθλητικά ρούχα και μπλούζες με κουκούλες, να χτυπούν με κλοτσιές και σιδηρολοστούς έναν άνθρωπο, ο οποίος κείτεται στο έδαφος, πριν τον εγκαταλείψουν αβοήθητο.

Δείτε το βίντεο: [ΠΡΟΣΟΧΗ-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

 

 

Αρκετοί διάσημοι, ανάμεσά τους ο ποδοσφαιριστής Αντουάν Γκριεζμάν και ο ηθοποιός Ομάρ Σι, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την τύχη 15χρονου. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ένα αγόρι 15 ετών να έχει ξυλοκοπηθεί και λιντσαριστεί στο Παρίσι», είπε στο LCI η υπουργός αρμόδια για την Ιθαγένεια Μαρλέν Σιαπά.


Σύμφωνα με τις αρχές, οι αντιπαλότητες μεταξύ των συμμοριών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 6 νέους μεταξύ 2017 και 2018. Συνολικά 83 βίαιες συμπλοκές καταγράφηκαν το 2020 στη γαλλική πρωτεύουσα, έναντι 159 το 2016, με την εμπλοκή σχεδόν αποκλειστικά ανδρών, ανηλίκων στα δύο τρίτα των περιπτώσεων.

Στην υπόθεση του Γιούρι, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε χθες ότι «επικοινώνησε» με τη μητέρα του παιδιού. «Πηγαίνει λίγο καλύτερα. Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, προσπαθεί να μιλήσει», είπε η ίδια σήμερα το πρωί στο BFMTV. 

Η μητέρα του έχει δημιουργήσει επίσης λογαριασμό στο Instagram, όπου δημοσιεύει νέα για την κατάσταση της υγείας του 15χρονου γιου της, φωτογραφίες από τον θάλαμο του νοσοκομείου και άλλες από τα παιδικά του χρόνια, ευχαριστώντας για την συμπαράσταση.


Σήμερα το πρωί, μπροστά από το σχολείο του Γιούρι, ένας συμμαθητής του τον περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ως ένα παιδί «ευγενικό, συμπαθητικό και δυναμικό». Το προσωπικό του σχολείου τον παρουσιάζει ως έναν «καλό μαθητή», με «πολύ χιούμορ» και χωρίς να δείχνει ότι είναι μέλος μιας συμμορίας νέων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας

«Δεν είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο», δήλωσε η Πολίν Μπουαγιέ, αρμόδια για την πυρηνική ενέργεια και την ενεργειακή μετάβαση στο παράρτημα της Greenpeace στη Γαλλία
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διεθνή / Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

«Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αρκεί να αντιμετωπιστεί με "αξιοπρέπεια και σεβασμό"», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM