Οργή για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από συμμορία στο Παρίσι - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Οργή για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από συμμορία στο Παρίσι - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση Facebook Twitter
0

Οργή στη Γαλλία έχουν προκαλέσει οι εικόνες από την επίθεση εναντίον ενός 15χρονου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, επειδή ξυλοκοπήθηκε από συμμορία νέων στο Παρίσι.

Η έρευνα, που ξεκίνησε για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση», εξετάζει, μεταξύ άλλων, το σενάριο μιας επίθεσης από μια συμμορία νέων, στο δυτικό Παρίσι και επιχειρεί να καθορίσει τα αίτια της συμπλοκής, όπως και τη σχέση μεταξύ των διαφόρων πρωταγωνιστών, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο 15χρονος Γιούρι δέχθηκε επίθεση το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου, την ώρα που καθόταν με φίλους στο Μπογκρενέλ, μια εύπορη συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η προβολή ενός βίντεο διάρκειας 20 δευτερολέπτων, στα social media, με την επίθεση προκάλεσε οργή. Σε αυτό διακρίνονται περίπου 10 άτομα νεαρής ηλικίας, με αθλητικά ρούχα και μπλούζες με κουκούλες, να χτυπούν με κλοτσιές και σιδηρολοστούς έναν άνθρωπο, ο οποίος κείτεται στο έδαφος, πριν τον εγκαταλείψουν αβοήθητο.

Δείτε το βίντεο: [ΠΡΟΣΟΧΗ-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

 

 

Αρκετοί διάσημοι, ανάμεσά τους ο ποδοσφαιριστής Αντουάν Γκριεζμάν και ο ηθοποιός Ομάρ Σι, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την τύχη 15χρονου. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ένα αγόρι 15 ετών να έχει ξυλοκοπηθεί και λιντσαριστεί στο Παρίσι», είπε στο LCI η υπουργός αρμόδια για την Ιθαγένεια Μαρλέν Σιαπά.


Σύμφωνα με τις αρχές, οι αντιπαλότητες μεταξύ των συμμοριών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 6 νέους μεταξύ 2017 και 2018. Συνολικά 83 βίαιες συμπλοκές καταγράφηκαν το 2020 στη γαλλική πρωτεύουσα, έναντι 159 το 2016, με την εμπλοκή σχεδόν αποκλειστικά ανδρών, ανηλίκων στα δύο τρίτα των περιπτώσεων.

Στην υπόθεση του Γιούρι, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε χθες ότι «επικοινώνησε» με τη μητέρα του παιδιού. «Πηγαίνει λίγο καλύτερα. Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, προσπαθεί να μιλήσει», είπε η ίδια σήμερα το πρωί στο BFMTV. 

Η μητέρα του έχει δημιουργήσει επίσης λογαριασμό στο Instagram, όπου δημοσιεύει νέα για την κατάσταση της υγείας του 15χρονου γιου της, φωτογραφίες από τον θάλαμο του νοσοκομείου και άλλες από τα παιδικά του χρόνια, ευχαριστώντας για την συμπαράσταση.


Σήμερα το πρωί, μπροστά από το σχολείο του Γιούρι, ένας συμμαθητής του τον περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ως ένα παιδί «ευγενικό, συμπαθητικό και δυναμικό». Το προσωπικό του σχολείου τον παρουσιάζει ως έναν «καλό μαθητή», με «πολύ χιούμορ» και χωρίς να δείχνει ότι είναι μέλος μιας συμμορίας νέων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM