Οργή για τον πιλότο της μοιραίας πτήσης στην Κολομβία: «Αυτό που έκανε ήταν μαζική δολοφονία»

Οργή για τον πιλότο της μοιραίας πτήσης στην Κολομβία: «Αυτό που έκανε ήταν μαζική δολοφονία» Facebook Twitter
EPA/COLOMBIA AIR FORCE
2

Εν μέσω στοιχείων ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη στην Κολομβία είχε ξεκινήσει το ταξίδι του με μετά βίας αρκετά καύσιμα για να το ολοκληρώσει, ο πεθερός του πιλότου απολογήθηκε δημοσίως.


Όπως επισημαίνει η Guardian, η απολογία του δεν φαίνεται πιθανό να καταφέρει να κατευνάσει τον αυξανόμενο θυμό που υπάρχει στη Βραζιλία, η οποία εξακολουθεί να θρηνεί την απώλεια του μεγαλύτερου μέρους της ποδοσφαιρικής της ομάδας Σαπεκοένσε. Από τη συντριβή του αεροπλάνου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 71 άτομα.


Ένα αντίγραφο του σχεδίου πτήσης που είδε το φως της δημοσιότητας στη Βραζιλία, δείχνει ότι ο εκτιμώμενος χρόνος του ταξιδιού και ο χρόνος ταξιδιού που επέτρεπε η ποσότητα καυσίμων που είχε ήταν ακριβώς ο ίδιος -τέσσερις ώρες και 22 λεπτά- γεγονός που δεν άφηνε χρόνο για τυχόν καθυστερήσεις. Όμως καθώς το αεροπλάνο πλησίαζε στον προορισμό του αργά τη Δευτέρα, μια άλλη πτήση με προβλήματα πήρε προτεραιότητα, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να κάνει κύκλους με τα καύσιμα να εξαντλούνται.


Ο Roger Molina, ο πεθερός του ππιλότου Miguel Quiroga, απολογήθηκε σε μια συνέντευξη στο TV Globo. Δήλωσε ότι λυπάται πολύ, απευθυνόμενος στα εκατομμύρια των Βραζιλιάνων, αλλά ειδικότερα στις οικογένειες των θυμάτων. Δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τα αίτια της συντριβής. «Η λέξη συγγνώμη δεν λύνει τίποτα, αλλά θέλουμε να ζητήσουμε συγχώρεση», ανέφερε εκ μέρους της οικογένειας.

Συγγενείς των θυμάτων έχουν καταγγείλει ότι δεν θα έπρεπε να είχε επιτραπεί στον Quiroga να πετάξει με τέτοιο προβληματικό σχέδιο πτήσης. Ο θυμός τους έχει αυξηθεί και από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ο Quiroga ήταν επίσης συνέταιρος στην αεροπορική εταιρεία τσάρτερ LaMia, οδηγώντας σε εικασίες ότι ο ίδιος δεν σταμάτησε να ανεφοδιαστεί καύσιμα για να εξοικονομήσει χρήματα.

«Ήταν οι ζωές 77 ανθρώπων στα χέρια ενός πιλότου. Δεν ήταν μόνο μία οικογένεια. Συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εταιρεία έσφαλε», δήλωσε η Caroline Machado, ο θείος της οποίας σκοτώθηκε στη συντριβή.

Βραζιλιάνοι πιλότοι έχουν επικρίνει έντονα την εταιρεία ότι παίρνει απαράδεκτα ρίσκα. «Ήταν πραγματικά μια τραγωδία, μια τραγωδία που συνέβη λόγω καθαρής ανευθυνότητας», δήλωσε ένας πιλότος, μιλώντας ανώνυμα, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να δώσει συνεντεύξεις. «Αυτό που έκανε (ο Quiroga) ήταν μαζική δολοφονία», πρόσθεσε.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Ξεναγός πέθανε από θερμοπληξία καθώς έκανε τουρ στο Κολοσσαίο

Διεθνή / Ρώμη: Ξεναγός πέθανε από θερμοπληξία καθώς έκανε τουρ στο Κολοσσαίο

Μετά τον θάνατο ξεναγού λόγω υπερβολικής ζέστης, ενώ οδηγούσε ομάδα στο Κολοσσαίο, οι ενώσεις ξεναγών της Ρώμης ζητούν αλλαγή των θερινών ωραρίων για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών
LIFO NEWSROOM
Σύλληψη Ουκρανού στην Ιταλία για δολιοφθορά στους Nord Stream – Στο μικροσκόπιο Γερμανών εισαγγελέων

Διεθνή / Σύλληψη Ουκρανού στην Ιταλία για δολιοφθορά στους Nord Stream – Στο μικροσκόπιο Γερμανών εισαγγελέων

Στην Ιταλία συνελήφθη Ουκρανός ύποπτος για τον βομβαρδισμό των αγωγών Nord Stream το 2022 - Η υπόθεση αναζωπυρώνει το μυστήριο γύρω από μία από τις πιο τολμηρές δολιοφθορές στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Δυτική Όχθη: «Να ακυρωθεί αμέσως» - 21 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο εποικισμού που ενέκρινε το Ισραήλ

Διεθνή / Δυτική Όχθη: «Να ακυρωθεί αμέσως» - 21 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο εποικισμού του Ισραήλ

Αν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στη διχοτόμηση των παλαιστινιακών εδαφών, καταργώντας οποιαδήποτε εδαφική συνέχεια και ενταφιάζοντας την ιδέα του παλαιστινιακού κράτους
LIFO NEWSROOM
Στοιχεία σοκ του Ισραηλινού στρατού: Σκοτώνουν κατά 83% αμάχους στη Γάζα

Διεθνή / Στοιχεία σοκ του Ισραηλινού στρατού: Σκοτώνουν κατά 83% αμάχους στη Γάζα

Απόρρητα στοιχεία ισραηλινής στρατιωτικής πληροφορίας δείχνουν ότι οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στη Γάζα είναι άμαχοι, ενώ ο αριθμός των μαχητών φαίνεται να έχει υπερβολικά υψηλή αναφορά
LIFO NEWSROOM
Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα: Σε εξέλιξη το «Σχέδιο Νετανιάχου» για κατάληψη της πόλης

Διεθνή / Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα: Σε εξέλιξη το «Σχέδιο Νετανιάχου» για κατάληψη της πόλης

Ισραηλινές δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί στις συνοικίες Ζεϊτούν και Τζαμπάλια για την «προετοιμασία της επιχείρησης», ενώ χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
LIFO NEWSROOM
Ο Μπέρνι Σάντερς στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για κρατικό μερίδιο στην Intel και άλλες εταιρείες

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς στηρίζει το σχέδιο Τραμπ για κρατικό μερίδιο στην Intel και άλλες εταιρείες

Η ασυνήθιστη σύμπλευση του Σάντερς με τον Τραμπ υπογραμμίζει τη στροφή του Ρεπουμπλικανού προέδρου προς πολιτικές κρατικής παρέμβασης στην οικονομία, που συνήθως συνδέονται με την αριστερά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η οργή πρέπει να είναι για αυτούς που προσπαθούν στα τελευταία αεροπορικά δυστυχήματα να ρίξουν όλες τις ευθύνες πάνω στους πιλότους ώστε να απαλλάσονται οι αεροπορικές εταιρείες και οι ασφαλιστικές εταιρείες από τις υπέρογκες αποζημιώσεις.Τον έναν πιλότο τον βγάζουν τρελό, τον άλλον ανίκανο, δηλαδή τα χαλασμένα κονσερβοκούτια που πετάνε είναι αθώα.Όλα στον βωμό του κέρδους. Αλίμονο στις οικογένειες των νεκρών.