ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Οργή για τη γυναίκα που τράβηξε βίντεο αντί να βοηθήσει την οικιακή βοηθό της η οποία έπεσε από κτίριο στο Κουβέιτ

Οργή για τη γυναίκα που τράβηξε βίντεο αντί να βοηθήσει την οικιακή βοηθό της η οποία έπεσε από κτίριο στο Κουβέιτ Facebook Twitter
1

Η αστυνομία στο Κουβέιτ έθεσε υπό κράτηση μια γυναίκα που κινηματογράφησε την οικιακή βοηθό της από την Αιθιοπία να πέφτει από τον έβδομο όροφο ενός κτιρίου. Η γυναίκα δεν προσπάθησε να βοηθήσει τη νεαρή υπάλληλο που κρεμόταν στο κενό και απλά ακούγεται να να λέει «Είσαι τρελή. Έλα πίσω» καθώς τραβούσε το βίντεο με το κινητό της.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στα social media και έχει προκαλέσει οργισμένα σχόλια καθώς δείχνει την οικιακή να κρέμεται με το ένα χέρι από το μπαλκόνι φωνάζοντας «κράτα με, κράτα με» και στη συνέχεια να ουρλιάζει. Το χέρι της στη συνέχεια γλιστράει και η γυναίκα χάνεται στο κενό ενώ στο πρωτογενές υλικό ακούγεται ένας δυνατός γδούπος και η γυναίκα που τραβά το βίντεο παραμένει σιωπηλή.

Η καμαριέρα φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να επέζησε με τραύματα καθώς πέφτοντας βρέθηκε σε ένα άλλο μπαλκόνι του κτιρίου. Δεν είναι σαφές ακόμη το πώς βρέθηκε να κρέμεται από το μπαλκόνι, αλλά δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι προσπαθούσε να αυτοκτονήσει.


Η γυναίκα που κατηγορείται πως τραβούσε βίντεο αντί να τη βοηθήσει, είπε ότι το έκανε καθώς δεν ήθελε να κατηγορηθεί για τη δολοφονία της οικιακής βοηθού αν αυτή τελικά πέθαινε και πως ήθελε να έχει αποδεικτικά στοιχεία για όσα έγιναν.

Το βίντεο έχει προκαλέσει οργή και αρκετοί θίγουν ζήτημα για την αντιμετώπιση των οικιακών βοηθών στις αραβικές χώρες που εργάζονται δίπλα σε οικογένειες με υψηλό εισόδημα.

Στο Κουβέιτ, υπάρχουν περίπου 600.000 οικιακοί βοηθοί, κυρίως μετανάστριες που εργάζονται σε πλούσιες οικογένειες. Ο τοπικός φορέας «Kuwait Society for Human Rights» ισχυρίζεται, σύμφωνα με το BBC, πως η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο είχε υποχρέωση να βοηθήσει και σημειώνει ότι ποινικός κώδικας του εμιράτου προβλέπει πως όποιος σκοπίμως αποφύγει τη βοήθεια σε άνθρωπο που κινδυνεύει. θα μπορούσε να καταδικαστεί με τρεις μήνες στη φυλακή.

Διεθνή
1

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ