Οργή για τη γυναίκα που τράβηξε βίντεο αντί να βοηθήσει την οικιακή βοηθό της η οποία έπεσε από κτίριο στο Κουβέιτ

Οργή για τη γυναίκα που τράβηξε βίντεο αντί να βοηθήσει την οικιακή βοηθό της η οποία έπεσε από κτίριο στο Κουβέιτ Facebook Twitter
1

Η αστυνομία στο Κουβέιτ έθεσε υπό κράτηση μια γυναίκα που κινηματογράφησε την οικιακή βοηθό της από την Αιθιοπία να πέφτει από τον έβδομο όροφο ενός κτιρίου. Η γυναίκα δεν προσπάθησε να βοηθήσει τη νεαρή υπάλληλο που κρεμόταν στο κενό και απλά ακούγεται να να λέει «Είσαι τρελή. Έλα πίσω» καθώς τραβούσε το βίντεο με το κινητό της.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στα social media και έχει προκαλέσει οργισμένα σχόλια καθώς δείχνει την οικιακή να κρέμεται με το ένα χέρι από το μπαλκόνι φωνάζοντας «κράτα με, κράτα με» και στη συνέχεια να ουρλιάζει. Το χέρι της στη συνέχεια γλιστράει και η γυναίκα χάνεται στο κενό ενώ στο πρωτογενές υλικό ακούγεται ένας δυνατός γδούπος και η γυναίκα που τραβά το βίντεο παραμένει σιωπηλή.

Η καμαριέρα φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να επέζησε με τραύματα καθώς πέφτοντας βρέθηκε σε ένα άλλο μπαλκόνι του κτιρίου. Δεν είναι σαφές ακόμη το πώς βρέθηκε να κρέμεται από το μπαλκόνι, αλλά δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι προσπαθούσε να αυτοκτονήσει.


Η γυναίκα που κατηγορείται πως τραβούσε βίντεο αντί να τη βοηθήσει, είπε ότι το έκανε καθώς δεν ήθελε να κατηγορηθεί για τη δολοφονία της οικιακής βοηθού αν αυτή τελικά πέθαινε και πως ήθελε να έχει αποδεικτικά στοιχεία για όσα έγιναν.

Το βίντεο έχει προκαλέσει οργή και αρκετοί θίγουν ζήτημα για την αντιμετώπιση των οικιακών βοηθών στις αραβικές χώρες που εργάζονται δίπλα σε οικογένειες με υψηλό εισόδημα.

Στο Κουβέιτ, υπάρχουν περίπου 600.000 οικιακοί βοηθοί, κυρίως μετανάστριες που εργάζονται σε πλούσιες οικογένειες. Ο τοπικός φορέας «Kuwait Society for Human Rights» ισχυρίζεται, σύμφωνα με το BBC, πως η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο είχε υποχρέωση να βοηθήσει και σημειώνει ότι ποινικός κώδικας του εμιράτου προβλέπει πως όποιος σκοπίμως αποφύγει τη βοήθεια σε άνθρωπο που κινδυνεύει. θα μπορούσε να καταδικαστεί με τρεις μήνες στη φυλακή.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM