Οργή για τα σχόλια του Μάιλο Γιαννοπουλος περί παιδοφιλίας - Οι συνάδελφοί του ζητούν να απολυθεί και ακυρώθηκε η έκδοση του βιβλίου του

Οργή για τα σχόλια του Μάιλο Γιαννοπουλος περί παιδοφιλίας - Οι συνάδελφοί του ζητούν να απολυθεί και ακυρώθηκε η έκδοση του βιβλίου του Facebook Twitter
23

Αντιμέτωπος με τις χειρότερες έως τώρα αντιδράσεις απέναντι στις προκλήσεις του είναι ο αμφιλεγόμενος, ακροδεξιός δημοσιογράφος του συντηρητικού breitbart.com Μάιλο Γιαννόπουλος.

Έχοντας ανέλθει στη δημοσιότητα εξαιτίας των προκλητικών του δηλώσεων, αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις για σχόλια του χαρακτηρίζονται ως υπέρβαση ορίου που τοποθετούν απέναντί του ακόμη και τους παραδοσιακούς συμμάχους του. Ο εκδοτικός οίκος «Simon & Schuster», ακύρωσε την έκδοσή του βιβλίου του και οι συνάδελφοί του στο breitbart.com απειλούν με μαζικές παραιτήσεις αν δεν απολυθεί.

Οι οργισμένες αντιδράσεις που ξεκίνησαν από τα social media, είναι αποτέλεσμα των δηλώσεών του περί παιδοφιλίας που περιλαμβάνονται σε μια ηχογράφηση που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας. Ο Γιαννόπουλος ακούγεται μεταξύ άλλων να αναφέρει πως το σεξ μεταξύ νεαρών αγοριών και και ηλικιωμένων ανδρών είναι κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. «Οι σχέσεις μεταξύ των νεότερων αγοριών και μεγαλύτερης ηλικίας ανδρών μπορεί να είναι εξαιρετικά θετικές εμπειρίες που θα προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά», αναφέρει.

Ο ίδιος περιγράφει επίσης μια σχέση που είχε με έναν καθολικό ιερέα όταν ήταν έφηβος και σε ένα άλλο σημείο ακούγεται να λέει  πως η έννοια της σεξουαλικής συναίνεσης είναι αυθαίρετη και καταπιεστική.Όταν ο συνομιλητής του αναφέρει πως αυτό που περιγράφει είναι παρόμοιο με την κακοποίηση από καθολικούς ιερείς, ο Γιαννόπουλος απαντά, σε ειρωνικό τόνο, πως η επαφή του με τον ιερέα τον βοήθησε στην ανάπτυξη της σεξουαλικής τεχνική του.

Oι επίμαχες δηλώσεις του Μάιλο Γιαννόπουλος:

«Η παιδεραστία δεν είναι η σεξουαλική έλξη για κάποιον 13χρονο που είναι σεξουαλικά ώριμος. Η παιδεραστία είναι η έλξη για τα παιδιά που δεν έχουν φθάσει στην εφηβεία», προσθέτει, απορρίπτοντας το γεγονός ότι οι 13χρονοι είναι παιδιά.

Η Αμερικανική Ένωση Συντηρητικών ακύρωσε στη συνέχεια την πρόσκλησή της προς τον Γιαννόπουλο να μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο της CPAC. «Επεκτείναμε αρχικά την πρόσκληση γνωρίζοντας ότι το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου στις πανεπιστημιουπόλεις κολεγίων είναι ένα πεδίο μάχης όπου χρειαζόμαστε γενναίους, συντηρητικούς εκπροσώπους», ανέφερε ο  Matt Schlapp, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης των Συντηρητικών σε γραπτή δήλωση. Ωστόσο εξήγησε πως τα σχόλια του δημοσιογράφου θεωρήθηκαν ενοχλητικά και  ανησυχητικά και οι εξηγήσεις που δόθηκαν στη συνέχεια ανεπαρκείς.

Αργά τη Δευτέρα, ο κ Γιαννόπουλος είπε ότι θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη για να συζητήσει τις δηλώσεις του και τον απόηχό τους. Σε ένα βίντεο ο  Γιαννόπουλος, δήλωσε πως όσα είπε έχουν παρερμηνευθεί σε απομονωμένες φράσεις και μοιάζει να προαναγγέλλει πως για ακόμη μια φορά θα υπερασπιστεί όσα είπε και δεν σκοπεύει να κάνει πίσω. Σχολιάζοντας δε την απόφαση του εκδοτικού οίκου να μην προχωρήσει τη συμφωνία για το βιβλίο του είπε πως έχει αντιμετωπίσει πολύ χειρότερες καταστάσεις και πως θα το ξεπεράσει.

Διεθνή
23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM