Το όνομα του Νάιλ Ρότζερς δόθηκε σε αστεροειδή ως δώρο για τα γενέθλιά του

Το όνομα του Νάιλ Ρότζερς δόθηκε σε αστεροειδή ως δώρο για τα γενέθλιά του Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός παραγωγός δίσκων, τραγουδοποιός, μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και κιθαρίστας, Νάιλ Ρότζερς έχει πλέον το ίδιο όνομα με έναν αστεροειδή.

Ο φίλος του Ρότζερς, Σάιμον Λάερι, ο οποίος εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο και συνεργάζεται με τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση παρουσίασε τον Nilerodgers (191911) σε δείπνο για τον εορτασμό των 70ων γενεθλίων του τραγουδοποιού.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο αστεροειδής Nilerodgers (191911) ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2005. Ο Λάερι έκανε τα απαραίτητα βήματα, ώστε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση να εγκρίνει να μετονομαστεί επίσημα ο αστεροειδής σε σχήμα πατάτας, Nilerodgers.

Ο αστεροδειδής βρίσκεται περίπου 300 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη, ανάμεσα στον Άρη και στον Δία και απαιτείται διάστημα περίπου έξι χρόνων για να ολοκληρώσει μια πλήρης τροχιά.

«Μόλις ξεπεράσεις την έκπληξη της χειρονομίας, συνδέεσαι με την αγάπη που την έκανε να συμβεί» είπε ο Ρότζερς στο Rolling Stone για το δώρο και πρόσθεσε: «Είναι η αγάπη, τα ανθρώπινα συναισθήματα που σου δίνουν οι άλλοι, έτσι ελπίζω ότι σε όλη μου τη ζωή θα συνεχίσω να δίνω στους άλλους όσα περισσότερα μπορώ».

Ο Ρότζερς γιόρτασε τα γενέθλιά του στις 19 Σεπτεμβρίου με δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο μη κερδοσκοπικό του Ίδρυμα We Are Family.

Με πληροφορίες από Rolling Stones και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ