Ομορφιά χωρίς φίλτρα: Το νέο τρεντ που κυριαρχεί στο TikTok

Ομορφιά χωρίς φίλτρα: Το νέο τρεντ που κυριαρχεί στο TikTok Facebook Twitter
0

Stories και αναρτήσεις στα social media, πριν ανέβουν σε λογαριασμούς, γεμίζουν με φίλτρα. Κάποια από αυτά αλλάζουν τα πρόσωπα των χρηστών, κάνοντας τα χείλη πιο ζουμερά, μικραίνοντας μύτες και δημιουργώντας μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Αν και αυτές οι εικόνες δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, έχουν επιζήμιο αντίκτυπο στην ψυχική υγεία. Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι το Instagram επηρεάζει σημαντικά την ψυχική υγεία των νεαρών κοριτσιών. «Το 32% των εφήβων κοριτσιών είπαν ότι όταν ένιωθαν άσχημα με το σώμα τους, το Instagram τα έκανε να αισθάνονται χειρότερα», ανέφεραν οι ερευνητές σε παρουσίαση διαφανειών του Μαρτίου του 2020 που δημοσιεύτηκε στον εσωτερικό πίνακα μηνυμάτων του Facebook, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Οι συγκρίσεις στο Instagram μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι νέες γυναίκες βλέπουν και περιγράφουν τον εαυτό τους» σημειώνεται μεταξύ άλλων. 

#filtersareunhealthy

Μέσα σε όλα αυτά τα φίλτρα, όμως, έρχεται μια νέα τάση στο TikTok, η οποία, ίσως, χαράζει τον δρόμο μιας αλλαγής. Χρήστες του δημοφιλέστατου κοινωνικού δικτύου απαρνιούνται τα φίλτρα και παρουσιάζουν τη φυσική τους ομορφιά.

Τα βίντεο ξεκινούν με τους χρήστες να ποζάρουν, χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο και στη συνέχεια να το «πετούν», δείχνοντας την ομορφιά τους. Το hashtag που χρησιμοποιούν είναι #filtersareunhealthy και άπαντες σχολιάζουν ότι αυτό είναι το καλύτερο τρεντ του TikTok. 

@ozzybris #filtersareunhealthy @ozzybris ♬ Tear in My Heart - twenty one pilots

«OMG μια τάση όπου ενθαρρύνει να ΜΗ φοράμε φίλτρο!!» σημείωσε η χρήστης @ozzybris, ενώ η @brookemonk_ έγραψε στη λεζάντα του βίντεό της: «Ναι το μακιγιάζ είναι διασκεδαστικό, αλλά δεν είναι καλύτερο από το πρόσωπό σου».

@kellybaums What should be normalized next? #filtersareunhealthy #filtersaredangerous ♬ Tear in My Heart - twenty one pilots

@thatplantgal Women don’t need filters to be beautiful! #filtersareunhealthy #womenontiktok #realskinmatters #realskinisin #filtersaredangerous #womenarebeauty #SmellLikeIrishSpring #UnsealTheMeal ♬ Tear in My Heart - twenty one pilots

@kriswasnotok still pretty tho #WomenOwnedBusiness #LizzosBigGrrrls #OscarsAtHome #fyp #filtertransition ♬ Tear in My Heart - twenty one pilots

@emeliasleepp

It’s been over a year since I’ve put make-up on my face and it’s genuinely made me a different person.

♬ Tear in My Heart - twenty one pilots

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ