Ένα εργαστήριο κοκαΐνης, το μεγαλύτερο στην Ολλανδία, σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκε σε μια πρώην σχολή ιππασίας.

 

Η ολλανδική αστυνομία εισέβαλε σε ένα αγρόκτημα στο βόρειο τμήμα της χώρας την Παρασκευή και συνέλαβε τουλάχιστον 17 υπόπτους.

 

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο εργαστήριο κοκαΐνης που έχει βρεθεί ποτέ στην Ολλανδία», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Andre van Rijn, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να παράγει 150-200 κιλά κοκαΐνης την ημέρα.

 

Αυτό μεταφράζεται σε 4,5 έως 6 εκατ. ευρώ, πρόσθεσε.

 

Αυτή η εκτίμηση, σύμφωνα με τον Van Rijn, βασίστηκε στον «αριθμό των ατόμων που εργάζονταν εκεί, στην ίδια την εγκατάσταση, το μέγεθος, τη διάταξη και τον εξοπλισμό» που βρέθηκαν στους στάβλους στο Nijeveen.

 

Εκτός από τον εξοπλισμό δε, και δεκάδες χιλιάδες ακόμα λίτρα χημικών ουσιών, οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι βρήκαν 100 κιλά βάσης κοκαΐνης στους στάβλους. Επίσης, 120 τόνους από υλικό, που περιέγραψαν ως «υλικό μεταφοράς» στην κεντρική πόλη του Apeldoorn.

 

Το υλικό αυτό ήταν ως επί το πλείστον ρούχα, τα οποία μπορούν να εμποτιστούν με κοκαΐνη, η οποία στην συνέχεια αποσπάται με χημική διαδικασία.

 

Ολλανδία: Σε πρώην σχολή ιππασίας εντοπίστηκε το μεγαλύτερο εργαστήριο κοκαΐνης
Ένα εργαστήριο κοκαΐνης, το μεγαλύτερο στην Ολλανδία, σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκε σε μια πρώην σχολή ιππασίας.


Οι αξιωματικοί συνέλαβαν 16 από τους υπόπτους στους πρώην στάβλους στο Nijeveen, ένας από τους οποίους είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου. Ένας ακόμη ύποπτος συνελήφθη στο Apeldoorn.

 

Η πλειονότητα των υπόπτων είναι κάτοχοι διαβατηρίων της Κολομβίας. Πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστή την Τετάρτη και Πέμπτη αυτήν την εβδομάδα.

 

Με πληροφορίες του BBC