ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ολλανδία: Αναστάτωση σε πτήση με 59 επιβάτες λόγω θύελλας- Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με το φτερό

Ολλανδία: Αναστάτωση σε πτήση με 59 επιβάτες λόγω θύελλας- Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με το φτερό Facebook Twitter
0

Με το φτερό κατέληξε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Σίπχολ, στο Άμστερνταμ, ένα αεροπλάνο DHC-8 της εταιρείας Flybe, εν μέσω καταιγίδας, χωρίς ευτυχώς κανείς από τους 59 επιβάτες του να τραυματιστεί.


Σε βίντεο από την ανώμαλη προσγείωση διακρίνεται το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί το Εδιμβούργο της Σκωτίας, να προσπαθεί να διατηρήσει την πορεία του ενώ προσεγγίζει τον διάδρομο. Μόλις κατεβαίνει, γέρνει στο ένα πλευρό, το δεξί φτερό του αγγίζει την πίστα και αμέσως σταματάει.


Οι ολλανδικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.


"Το σύστημα προσγείωσης κατέρρευσε μόλις άγγιξε το έδαφος", εξήγησε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ο Γιάκο Μπάρτελντς. "Κανείς δεν τραυματίστηκε" και όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου.

Δείτε βίντεο από το συμβάν:


Η θύελλα, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 100-120 χιλιομέτρων την ώρα, προκάλεσε πολλές καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων από το Σίπχολ. Περίπου στο 60% των πτήσεων παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις περίπου μισής ώρας.


Προβλήματα λόγω των ανέμων έχουν προκληθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως επειδή ξεριζώθηκαν δέντρα ή επειδή νταλίκες ανατράπηκαν και έκλεισαν τους δρόμους.

Διεθνή
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ