Όλες οι πληροφορίες για τα δύο αδέλφια που αιματοκύλησαν το αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες

Όλες οι πληροφορίες για τα δύο αδέλφια που αιματοκύλησαν το αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
0

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χθες το πρωί ήταν οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι.

Τα αδέλφια ήτα κάτοικοι Βρυξελλών, γνωστοί στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF που επικαλείται ανώνυμη πηγή.


Ο Χαλίντ, με ψεύτικο όνομα, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα αυτό στη συνοικία Φόρεστ της βελγικής πρωτεύουσας όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το RTBF.


Ερευνητές βρήκαν μετά την επιχείρηση μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ένα όπλο και ένα αποτύπωμα του βασικού υπόπτου των επιθέσεων του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη βελγική αστυνομία.


Και οι δύο αδελφοί Ελ Μπακράουι έχουν ιδιαίτερα βεβαρυμένο ποινικό μητρώο για αδικήματα όμως που δεν είχαν σχέση μέχρι χθες με τρομοκρατία, σύμφωνα με το RTBF.

H μαρτυρία ενός οδηγού ταξί που βοήθησε στην ταυτοποίηση:

Oι τρεις δράστες χθες το πρωί κάλεσαν ένα ταξί και ανέφεραν πώς ήταν για τρεις επιβάτες και πέντε αποσκευές. Όταν έφτασε το ταξί, αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ μικρό για τις αποσκευές και ήταν δυσαρεστημένοι. Ο οδηγός έδωσε τις πληροφορίες όταν έμαθε για την επίθεση και είδε τις πρώτες φωτογραφίες των υπόπτων στα δίκτυα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον μία βαλίτσα δεν χωρούσε μέσα στο ταξί και τελικά έμεινε πίσω. Ο οδηγός ταξί φέρεται να είπε ότι οι τρεις άνδρες δεν τον άφησαν να τους βοηθήσει με το φόρτωμα και ξεφόρτωμα των αποσκευών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM