Όλαφ Σολτς προς Ουκρανία: Μην χρησιμοποιήσετε γερμανικά όπλα κατά ρωσικού εδάφους

Όλαφ Σολτς προς Ουκρανία: Μην χρησιμοποιήσετε γερμανικά όπλα κατά ρωσικού εδάφους Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι χώρες της Δύσης έθεσαν όρο στην Ουκρανία να μην χρησιμοποιήσει τα όπλα που της προμήθευσαν για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με το Reuters, σημειώνοντας πως η Ουκρανία δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχει η Γερμανία για να βομβαρδίσει το ρωσικό έδαφος, ενώ και άλλες δυτικές χώρες εξέφρασαν τις ίδιες απαιτήσεις.

«Θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Σολτς.

Η καγκελάριος Όλαφ Σόλτς περιέγραψε επίσης το χρονοδιάγραμμα της προμήθειας πυρομαχικών για τα γερμανικά αντιαεροπορικά Gepard. Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει σε αυτά από τον Αύγουστο. Τώρα εξελίσσεται η διαδικασία για την παραγωγή, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος, σύμφωνα με τον Όλαφ Σολτς.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως η Ουκρανία δεν επιτρέπεται να επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος με τα όπλα που της παρέχει η Γερμανία,  «Τα όπλα που παραδόθηκαν δεν προορίζονται για επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας», ξεκαθάρισε ο Όλαφ Σολτς μιλώντας χθες το βράδυ σε «διάλογο με πολίτες» στο Μπέντορφ της Ρηνανίας - Παλατινάτου.

Ουκρανία: Νέο πακέτο όπλων από ΗΠΑ 

Στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη δώσει στην Ουκρανία σχεδόν όλα όσα ζήτησε για μια αντεπίθεση. Αυτό δήλωσε τουλάχιστον ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι σε τακτική ενημέρωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ θα παράσχουν σύντομα στην Ουκρανία πρόσθετα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον και όλοι οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να παρέχουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη στο Κίεβο.

Όταν ρωτήθηκε πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, δεν απάντησε, σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τον Πρόεδρο Βολοντομίρ Ζελένσκι και το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεο του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεό του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε πρόσφατο βίντεο του στα social media θεωρήθηκε ότι μοιράστηκε πλάνα από το εσωτερικό της νέας βασιλικής κατοικίας, όπου μετακόμισαν πριν λίγες ημέρες με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
LIFO NEWSROOM
Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Διεθνή / Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον ρόλο που την καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη, η δημοφιλής καλλιτέχνιδα μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε παρασκηνιακά
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM