Όλαφ Σολτς προς Ουκρανία: Μην χρησιμοποιήσετε γερμανικά όπλα κατά ρωσικού εδάφους

Όλαφ Σολτς προς Ουκρανία: Μην χρησιμοποιήσετε γερμανικά όπλα κατά ρωσικού εδάφους Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι χώρες της Δύσης έθεσαν όρο στην Ουκρανία να μην χρησιμοποιήσει τα όπλα που της προμήθευσαν για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με το Reuters, σημειώνοντας πως η Ουκρανία δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχει η Γερμανία για να βομβαρδίσει το ρωσικό έδαφος, ενώ και άλλες δυτικές χώρες εξέφρασαν τις ίδιες απαιτήσεις.

«Θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί ένας πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Σολτς.

Η καγκελάριος Όλαφ Σόλτς περιέγραψε επίσης το χρονοδιάγραμμα της προμήθειας πυρομαχικών για τα γερμανικά αντιαεροπορικά Gepard. Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει σε αυτά από τον Αύγουστο. Τώρα εξελίσσεται η διαδικασία για την παραγωγή, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος, σύμφωνα με τον Όλαφ Σολτς.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως η Ουκρανία δεν επιτρέπεται να επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος με τα όπλα που της παρέχει η Γερμανία,  «Τα όπλα που παραδόθηκαν δεν προορίζονται για επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας», ξεκαθάρισε ο Όλαφ Σολτς μιλώντας χθες το βράδυ σε «διάλογο με πολίτες» στο Μπέντορφ της Ρηνανίας - Παλατινάτου.

Ουκρανία: Νέο πακέτο όπλων από ΗΠΑ 

Στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη δώσει στην Ουκρανία σχεδόν όλα όσα ζήτησε για μια αντεπίθεση. Αυτό δήλωσε τουλάχιστον ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι σε τακτική ενημέρωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ θα παράσχουν σύντομα στην Ουκρανία πρόσθετα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον και όλοι οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να παρέχουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη στο Κίεβο.

Όταν ρωτήθηκε πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, δεν απάντησε, σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τον Πρόεδρο Βολοντομίρ Ζελένσκι και το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM