ΟΗΕ: Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη για τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με πληροφορίες

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΟΗΕ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EFE
0

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει την Τρίτη με αντικείμενο συζήτησης την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Βενεζουέλας και ΗΠΑ, δήλωσαν σήμερα δύο διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να συζητήσουμε τη συνεχιζόμενη αμερικανική επιθετικότητα», υπογραμμίζει επιστολή από το Καράκας προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ένα αίτημα που υποστηρίχθηκε από την Κίνα και τη Ρωσία.

Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Βενεζουέλας

Τις τελευταίες εβδομάδες κλιμακώνεται ραγδαία η ένταση μεταξύ Καράκας και Ουάσινγκτον. Την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή για «αποκλεισμό» όλων των πετρελαιοφόρων, που αποτελούν στόχο κυρώσεων και πάνε στη Βενεζουέλα ή φεύγουν από αυτή, καθώς η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Κίνα και Ρωσία έχουν ταχθεί με ανακοινώσεις τους στο πλευρό της Βενεζουέλας. Χθες ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε έπειτα από επικοινωνία με τον Βενεζουελάνο ομόλογό του, ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στον «μονομερή εκφοβισμό» χωρών και υποστηρίζει τις χώρες που προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματά τους.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως ελπίζει ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα κάνει μοιραίο λάθος αναφορικά με τη Βενεζουέλα και πως η Μόσχα ανησυχεί για τις αμερικανικές αποφάσεις που απειλούν την παγκόσμια ναυσιπλοΐα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ