ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες αποδέχτηκε τις συστάσεις ανεξάρτητης αξιολόγησης για την UNRWA

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες αποδέχτηκε τις συστάσεις ανεξάρτητης αξιολόγησης για την UNRWA Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Αντόνιο Γκουτέρες / EPA
0

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αποδέχθηκε τις συστάσεις ανεξάρτητης αξιολόγησης για την ικανότητα της UNRWA.

Συγκεκριμένα ο Αντόνιο Γκουτέρες αποδέχθηκε τις συστάσεις σχετικά με την υπηρεσία UNRWA, προκειμένου να διασφαλίσει την ουδετερότητα, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις κατηγορίες για παραβιάσεις. Εκπρόσωπός του νωρίτερα σήμερα, δήλωσε πως ο Αντόνιο Γκουτέρες με τον Γενικό Επίτροπο Φιλίπ Λαζαρινί «θα καθορίσει ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να εφαρμόσει τις συστάσεις».

«Συμφώνησε με τον Γενικό Επίτροπο Φιλίπ Λαζαρινί πως η UNRWA, με την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα, θα καθορίσει ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να εφαρμόσει τις συστάσεις. Προχωρώντας μπροστά, ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να υποστηρίξουν ενεργά την UNRWA, καθώς είναι γραμμή ζωής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ.

Μέσα στην ημέρα, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η αξιολόγηση από την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά. Σημειώνεται πως πριν λίγο διάστημα το Ισραήλ υποστήριξε πως εργαζόμενοι της UNRWA εμπλέκονταν στην επίθεση της Χαμάς τον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις, με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να αποσύρουν τις χρηματοδοτήσεις της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM