ΟΗΕ: Νέα προσπάθεια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

ΟΗΕ: Νέα προσπάθεια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία Facebook Twitter
0

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα πως επιταχύνουν τις εργασίες τους για την επανέναρξη των αποστολών διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Συρία, οι οποίες ανεστάλησαν έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν τη Δευτέρα οχήματα μιας πομπής που μετέφερε βοήθεια στην επαρχία του Χαλεπιού.

«Η προετοιμασία αυτών των αυτοκινητοπομπών έχει ξεκινήσει εκ νέου και είμαστε έτοιμοι να διανείμουμε αγαθά ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκούμενες και δυσπρόσιτες περιοχές το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε με ανακοίνωση του από την Γενεύη το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των ΗΕ.

Η Ελίζαμπεθ Χοφ, αντιπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Συρία δήλωσε πως ο Οργανισμός ετοιμάζει την διανομή ιατρικών προμηθειών σε ένα προάστιο της Δαμασκού.

«Ετοιμάζουμε να στείλουμε σίγουρα ιατρικές προμήθειες στη Μοανταμίγια το ταχύτερο δυνατό. Τα φορτηγά της οχηματοπομπής φορτώνονται σήμερα και προγραμματίζονται να ταξιδέψουν αύριο», τόνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM