ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ για τα πλήγματα των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ για τα πλήγματα των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Εκτάκτως τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από αίτημα της Ρωσίας για τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράκ και τη Συρία.

Όπως ανακοίνωσαν αρκετές διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, η συνεδρίαση ττου Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει προγραμματιστεί για τις 4 το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη (23.00 ώρα Ελλάδας).

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι κατήγγειλε σήμερα τις επιθέσεις αυτές ως «απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια».

ΟΗΕ:Τα αμερικανικά πλήγματα σε Ιράκ και Συρία

Η Χαμάς καταδίκασε σήμερα τα αεροπορικά πλήγματα από την πλευρά των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ, εκτιμώντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» στη Μέση Ανατολή.

Τόνισε πως οι ΗΠΑ «φέρουν πλήρως την ευθύνη» για τυχόν αντίποινα. Μέσω ανακοίνωσης γραμμένης στα αγγλικά, η Χαμάς ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «φέρουν την ευθύνη των συνεπειών αυτής της στυγνής επίθεσης κατά του Ιράκ και της Συρίας, που ρίχνει λάδι στη φωτιά» και συμπλήρωσε πως «η περιοχή δεν θα βρει ούτε τη σταθερότητα ούτε την ειρήνη όσο δεν σταματούν η σιωνιστική επίθεση, τα εγκλήματα γενοκτονίας και η εθνοκάθαρση εναντίον του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας».

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον μαχητών που υποστηρίζονται από το Ιράν σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας. Οι New York Times σχολίασαν επ’ αυτού πως οι αμερικανικές επιθέσεις σηματοδοτούν μια απότομη κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή που η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθούσε να αποφύγει εδώ και τέσσερις μήνες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM