ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΟΗΕ: Αντικαθιστά τον επικεφαλής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Ισραήλ

ΟΗΕ: Αντικαθιστά τον επικεφαλής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Ισραήλ Facebook Twitter
EPA
0

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ που στηρίζει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Ισραήλ θα αντικατασταθεί μέχρι την ολοκλήρωση της διεξαγόμενης έρευνας για ενδεχόμενη κακοδιοίκηση, ανέφερε η UNRWA.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ ανέφερε ότι από μια έρευνα προέκυψαν θέματα διαχείρισης που συνδέονται ειδικότερα με τον Πιερ Κράενμπουλ, τον γενικό επίτροπο της UNRWA, και ότι ο Κρίστιαν Σόντερς θα ενεργεί ως αντικαταστάτης του.

«Τους τελευταίους μήνες η UNRWA ξεκίνησε εσωτερική αξιολόγηση (...) ώστε να διασφαλίσει ότι εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματισμού, διαφάνειας και αποδοτικότητας», ανέφερε η υπηρεσία.

Ο Σόντερς ήταν αναπληρωτής γενικός επίτροπος από τον Αύγουστο, όταν ανακοινώθηκε ο «εσπευσμένος διορισμός» του μαζί με την αποχώρηση της προκατόχου του, της Σάντρα Μίτσελ. Τον ίδιο μήνα, η UNRWA ανέφερε ότι ήταν ενήμερη για αναφορές των ΜΜΕ που παρέθεταν ισχυρισμούς σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων και ότι συνεργάζεται πλήρως με τις έρευνες του ΟΗΕ.

Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, λειτουργεί στην Ιορδανία, στη Δυτική Όχθη, στη Γάζα, στον Λίβανο και στη Συρία. Ο Ελβετός Κράενμπουλ ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας από τον Μάρτιο του 2014. Η υπηρεσία βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι θα διέκοπτε την υποστήριξή της το 2018. Πέρυσι, οι ΗΠΑ συνέβαλαν με 60 εκατ. δολάρια στο πρόγραμμα, ενώ το προηγούμενο έτος η συμβολή τους ανερχόταν στα 360 εκατ. δολάρια.

Οι επιχειρήσεις της UNRWA περιλαμβάνουν τη λειτουργία 700 σχολείων τα οποία παρακολουθούν 500.000 παιδιά, κέντρα υγείας που δέχονται 8,5 εκατ. επισκέψεις ετησίως και κοινωνική εργασία και εργασία έκτακτης ανάγκης στις περιοχές αυτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /DPA / AFP /Reuters

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάνσι Πελόζι: Απόλυτη στήριξη στην Κάμαλα Χάρις - «Θα μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο»

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι: Απόλυτη στήριξη στην Κάμαλα Χάρις - «Θα μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο»

Η Καμάλα Χάρις εξασφάλισε την υποστήριξη ορισμένων από τους μεγαλύτερους δωρητές των Δημοκρατικών, ενισχύοντας τη θέση της ως φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα του κόμματος,
LIFO NEWSROOM
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: «Η μεγαλύτερη αποτυχία», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ

Η ακρόαση του Κογκρέσου σηματοδοτεί την αρχή της εξέτασης της απόπειρας δολοφονίας, με τον διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, να αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
«Κουτσή πάπια» ή κάποιος με κληρονομιά; Πώς η ανακοίνωση Μπάιντεν επηρεάζει τις σχέσεις των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες

Διεθνή / «Κουτσή πάπια» ή αφήνει κληρονομιά; Πώς η απόσυρση Μπάιντεν επηρεάζει τις σχέσεις των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες

Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν έρχεται σε ταραχώδη περίοδο στις παγκόσμιες υποθέσεις, με συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Γάζα και έναν αυξανόμενο ανταγωνισμό ΗΠΑ-Κίνας
LIFO NEWSROOM
Καταγγέλλουν Φειδία για χλευασμό κατά αγνοούμένων στην Κύπρο - «Δεν είσαι η μόνη ορφανή»

Διεθνή / Καταγγέλλουν Φειδία για χλευασμό κατά αγνοούμένων στην Κύπρο - «Δεν είσαι η μόνη ορφανή»

Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν μέλη του Συνδέσμου ζήτησαν από τον 24χρονο ευρωβουλευτή να προωθήσει το ζήτημα των αγνοουμένων στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιμετώπισαν απρεπή συμπεριφορά, ειρωνείες και χλευασμό.
LIFO NEWSROOM
«Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

Διεθνή / «Δεν έχει χάρισμα»: Το δηλητηριώδες editorial του Economist για την Καμάλα Χάρις

«Υπάρχει αρκετή “αυθεντικότητα” που φαίνεται να επιθυμούν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι από τους πολιτικούς τους, η οποία βρίσκεται κρυμμένη στο υπόβαθρο και την καριέρα της Χάρις» επισημαίνει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM