ΟΗΕ: Αντικαθιστά τον επικεφαλής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Ισραήλ

ΟΗΕ: Αντικαθιστά τον επικεφαλής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Ισραήλ Facebook Twitter
EPA
0

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ που στηρίζει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στο Ισραήλ θα αντικατασταθεί μέχρι την ολοκλήρωση της διεξαγόμενης έρευνας για ενδεχόμενη κακοδιοίκηση, ανέφερε η UNRWA.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ ανέφερε ότι από μια έρευνα προέκυψαν θέματα διαχείρισης που συνδέονται ειδικότερα με τον Πιερ Κράενμπουλ, τον γενικό επίτροπο της UNRWA, και ότι ο Κρίστιαν Σόντερς θα ενεργεί ως αντικαταστάτης του.

«Τους τελευταίους μήνες η UNRWA ξεκίνησε εσωτερική αξιολόγηση (...) ώστε να διασφαλίσει ότι εφαρμόζει τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματισμού, διαφάνειας και αποδοτικότητας», ανέφερε η υπηρεσία.

Ο Σόντερς ήταν αναπληρωτής γενικός επίτροπος από τον Αύγουστο, όταν ανακοινώθηκε ο «εσπευσμένος διορισμός» του μαζί με την αποχώρηση της προκατόχου του, της Σάντρα Μίτσελ. Τον ίδιο μήνα, η UNRWA ανέφερε ότι ήταν ενήμερη για αναφορές των ΜΜΕ που παρέθεταν ισχυρισμούς σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων και ότι συνεργάζεται πλήρως με τις έρευνες του ΟΗΕ.

Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, λειτουργεί στην Ιορδανία, στη Δυτική Όχθη, στη Γάζα, στον Λίβανο και στη Συρία. Ο Ελβετός Κράενμπουλ ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας από τον Μάρτιο του 2014. Η υπηρεσία βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι θα διέκοπτε την υποστήριξή της το 2018. Πέρυσι, οι ΗΠΑ συνέβαλαν με 60 εκατ. δολάρια στο πρόγραμμα, ενώ το προηγούμενο έτος η συμβολή τους ανερχόταν στα 360 εκατ. δολάρια.

Οι επιχειρήσεις της UNRWA περιλαμβάνουν τη λειτουργία 700 σχολείων τα οποία παρακολουθούν 500.000 παιδιά, κέντρα υγείας που δέχονται 8,5 εκατ. επισκέψεις ετησίως και κοινωνική εργασία και εργασία έκτακτης ανάγκης στις περιοχές αυτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /DPA / AFP /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ