ΟΗΕ: 51.000 παιδιά κινδυνεύουν λόγω κορωνοϊού - Σε Αφρική και Μέση Ανατολή

ΟΗΕ: 51.000 παιδιά κινδυνεύουν λόγω κορωνοϊού - Σε Αφρική και Μέση Ανατολή Facebook Twitter
0

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα ότι περίπου 51.000 παιδιά κάτω των 5 ετών κινδυνεύουν να πεθάνουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική φέτος, αν παραταθούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία covid-19 στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας, κυρίως στις εκστρατείες εμβολιασμού.

"Τα συστήματα υγείας υφίστανται άνευ προηγουμένου πιέσεις εξαιτίας της πανδημίας cοvid-19 και, παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί πολλά κρούσματα του νέου κορονοϊού στα παιδιά της περιοχής, είναι ξεκάθαρο ότι ο ιός επηρεάζει άμεσα την υγεία τους", υπογράμμισαν η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε κοινή τους ανακοίνωση.

Αν τα προβλήματα στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας και τα διατροφικά προγράμματα συνεχιστεί, "περισσότερα από 51.000 παιδιά κάτω των 5 ετών ενδέχεται να πεθάνουν στην περιοχή ως το τέλος του 2020", προειδοποίησαν.

Αυτή "η ζοφερή πρόβλεψη" οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι "πολλά υγειονομικά μέσα πρώτης γραμμής αφιερώθηκαν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας" του κορονοϊού.

Εξάλλου "οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα οικονομικά εμπόδια δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των πληθυσμών σε υγειονομικές υπηρεσίες", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Unicef και ο ΠΟΥ καλούν να υπάρξει "πλήρης επανέναρξη των εκστρατειών εμβολιασμού και των διατροφικών προγραμμάτων, με αυστηρά μέτρα πρόληψης για τον ιό".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ενεργοβόρα και τα σπάνια ορυκτά που απαιτούνται για τις μπαταρίες τους δεν επαρκούν

Διεθνή / Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ενεργοβόρα και τα σπάνια ορυκτά που απαιτούνται για τις μπαταρίες τους δεν επαρκούν

Αντιφατικό, όμως η εξόρυξη των πρώτων υλών για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πολλαπλάσια ενεργοβόρα - Για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρειάζονται 7 φορές πιο πολλά σπάνια ορυκτά απ' όσα για ένα συμβατικό
NEWSROOM
Η Φρανκφούρτη είναι η πρώτη πόλη στη Γερμανία που στολίστηκε για το Ραμαζάνι

Διεθνή / Η Φρανκφούρτη είναι η πρώτη πόλη στη Γερμανία που στολίστηκε για το Ραμαζάνι

Η πράσινη δήμαρχος δήλωσε ότι η Φρανκφούρτη, όπου ζουν περίπου 150.000 μουσουλμάνοι και αποτελούν το 15% του συνολικού πληθυσμού, είναι κατά του αντιμουσουλμανικού ρατσισμού και του αντισημιτισμού
NEWSROOM