ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΟΗΕ: 500.000 άνθρωποι θα επιχειρήσουν φέτος το επικίνδυνο πέρασμα από τη Μεσόγειο

ΟΗΕ: 500.000 άνθρωποι θα επιχειρήσουν φέτος το επικίνδυνο πέρασμα από τη Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι θα επιχειρήσουν την επικίνδυνη διέλευση τη Μεσογείου το 2015 ενώ χιλιάδες από αυτούς θα χάσουν τη ζωή τους, εάν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των διακινητών προειδοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας του ΟΗΕ.

Ο διευθυντής του Οργανισμού Κότζι Σεκιμίζο δήλωσε πως «Είναι ώρα να σκεφτούμε τρόπους για να σταματήσει η επικίνδυνη διέλευση των προσφύγων σε μικρά σκάφη που αποπλέουν από την αφρικανική ήπειρο για να φθάσουν τις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου. Εάν δεν κάνουμε τίποτε, ίσως φετος δούμε μισό εκατομμύριο ανθρώπους να διασχίσουν τη Μεσόγειο και πιθανόν να υπάρξουν μέχρι και 10.000 νεκροί»  προειδοποίησε.

Σήμερα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η έκτακτη σύνοδος κορυφής με θέμα τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη στην οποία οι ηγέτες της Ευρώπης αναμένεται να αποφασίσουν σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των διακινητών, όπως αναφέρεται και στο προσχέδιο της απόφασης. 

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στη Σύνοδο τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταναστευτική πολιτική και κρίση.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού και των συναρμόδιων υπουργών. Στην σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, Αμύνης Πάνος Καμμένος και οι αναπληρωτές Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και Εξωτερικών Νίκος Χουντής.

0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM