Οι Ταλιμπάν καλύπτουν τα πρόσωπα των τηλεπαρουσιαστριών

Οι Ταλιμπάν καλύπτουν τα πρόσωπα των τηλεπαρουσιαστριών Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/JALIL REZAYEE
0

Οι Ταλιμπάν διέταξαν τις παρουσιάστριες της αφγανικής τηλεόρασης να καλύπτουν τα πρόσωπά τους όταν είναι στον τηλεοπτικό αέρα. 

Μέσα ενημέρωσης της χώρας έλαβαν χθες γνώση του νέου διατάγματος των Ταλιμπάν, όπως ενημέρωσε το BBC εκπρόσωπος της θρησκευτικής αστυνομίας. 

Η απόφαση αυτή έρχεται δύο μόλις εβδομάδες ύστερα από την εντολή να καλύπτουν οι Αφγανές τα πρόσωπά τους όταν κυκλοφορούν δημοσίως. 

Η απόφαση για τις τηλεπαρουσιάστριες έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Twitter, με πολλούς χρήστες να βλέπουν άλλο ένα βήμα προς τον θρησκευτικό εξτρεμισμό. 

«Ο κόσμος χρησιμοποιεί τις μάσκες για να προστατεύσει κόσμο από την Covid. Οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν μάσκες για να προστατεύουν τον κόσμο από το να βλέπει τα πρόσωπα των γυναικών δημοσιογράφων. Για τους Ταλιμπάν, οι γυναίκες είναι ασθένεια» έγραψε ένας ακτιβιστής. 

Από τον περασμένο Αύγουστο, οι Ταλιμπάν έχουν προωθήσει μεγάλο μέρος της υπερσυντηρητικής ατζέντας τους, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που είχαν εκφραστεί όταν ανακατέλαβαν την εξουσία. 

Οι περιορισμοί στις γυναίκες γίνονται ολοένα και πιο αυστηροί καθώς, μεταξύ άλλων, τους έχουν απαγορευτεί τα ταξίδια χωρίς άνδρα συνοδό - πρέπει απαραιτήτως να είναι συγγενής - αλλά και έχουν αποκλειστεί από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Στα τέλη Μαρτίου είχαν ανακοινώσει πως κλείνουν τα γυμνάσια και λύκεια θηλέων. 

Η διεθνής κοινότητα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η διασφάλιση του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση αποτελεί βασική προϋπόθεση για τις διαπραγματεύσεις για την παροχή βοήθειας στο Αφγανιστάν και την αναγνώριση του καθεστώτος των Ταλιμπάν.

«Δεν θα επαναλειτουργήσουμε τα σχολεία για να ικανοποιήσουμε τη διεθνή κοινότητα ούτε για να κερδίσουμε την αναγνώριση» ήταν η θέση τους. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ