Οι Ταλιμπάν δεν αποκεφάλισαν νεαρή παίκτρια του βόλεϊ στο Αφγανιστάν.

 

Ως πηγή είχαν χρησιμοποιηθεί δηλώσεις που είχε κάνει στην Persian Independent μία από τις προπονήτριες της ομάδας, το πραγματικό όνομα της οποίας είχε αποκρυφτεί για λόγους προστασίας από το καθεστώς. Σύμφωνα όμως με έρευνα που πραγματοποίησε το altnews.in και παρουσιάσαν τα ellinikahoaxes, η Mahjabeen Hakimi είχε βρεθεί νεκρή πριν οι Ταλιμπάν εισβάλουν στην Καμπούλ. Στο άρθρο παρουσιάζονται πηγές που αναφέρουν ότι η Αφγανή ήταν μέλος του Σώματος Καταδρομών του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν και ότι μέχρι το 2016 δεν είχε παίξει για την εθνική ομάδα της χώρας, αλλά έπαιζε σε ερασιτεχνική τοπική ομάδα.

 

Η Mahjabeen Hakimi βρέθηκε νεκρή στις 6 Αυγούστου 2021, μία εβδομάδα πριν από την πτώση της Καμπούλ στους Ταλιμπάν. Οι φωτογραφίες που έστειλε ο διευθυντής του Aamaj News, Matiullah Shirzad, δείχνουν μάλιστα ότι δεν αποκεφαλίστηκε. Εργαζόταν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και το βόλεϊ ήταν ένα από τα χόμπι που είχε.

 

Όπως μάλιστα σημειώνεται, στο προαναφερθέν άρθρο «εντοπίστηκαν δύο δημοσιεύσεις που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Skandar Hakimi, αδερφός της Mahjabeen, οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο θάνατός της επήλθε τον Αύγουστο του 2021. Η 1η δημοσίευση κοινοποιήθηκε στις 7 Αυγούστου 2021, όταν ανέβασε μία μαύρη εικόνα, κάτω από την οποία δέχτηκε συλλυπητήρια μηνύματα. Η 2η δημοσίευση έγινε στις 9 Αυγούστου 2021, όταν ανέβασε μία φωτογραφία της αδερφής του δηλώνοντας ότι πάντα θα είναι περήφανος γι΄ αυτή.»

 

Με πληροφορίες από ellinikahoaxes.gr