Οι ρεπουμπλικανοί μαζεύουν υπογραφές για να οπλοφορούν στο συνέδριο τους

Οι ρεπουμπλικανοί μαζεύουν υπογραφές για να οπλοφορούν στο συνέδριο τους Facebook Twitter
2

23 χιλιάδες υπογραφές έχουν ήδη μαζευτεί για να υποστηριχθεί το δικαίωμα να οπλοφορούν οι συμμετέχοντες στο εθνικό ρεπουμπλικανικό συνέδριο, όπου θα αναδειχθεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το ρεπουμπλικανικό κόμμα επέλεξε να οργανώσει το τετραήμερο εθνικό συνέδριό του (18η-21η Ιουλίου) στο Κλίβελαντ, στο κλειστό στάδιο Quicken Loans Arena, το οποίο γενικά φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ, χόκεϊ επί πάγου και συναυλίες.

Αλλά το στάδιο, που έχει χωρητικότητα μεγαλύτερη των 20.000 θέσεων, απαγορεύει την είσοδο σε οποιονδήποτε οπλοφορεί, κι αυτό εγείρει μεγάλο «κίνδυνο για όλους τους θεατές», σύμφωνα με τους ανθρώπους που υπογράφουν την αίτηση, η οποία έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο change.org.

«Χωρίς το δικαίωμα να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αυτοί που θα βρίσκονται στο Quicken Loans Arena θα είναι εύκολοι στόχοι, εντελώς ανίσχυροι έναντι των κακοποιών, των εγκληματιών, κι όλων εκείνων που θέλουν να απειλήσουν τον αμερικανικό τρόπο ζωής», υποστηρίζεται στο κείμενο.

Σε αυτό αναφέρεται επίσης ότι το Κλίβελαντ «είναι μια από τις δέκα πλέον επικίνδυνες πόλεις των ΗΠΑ», ενώ υπάρχει παραπομπή σε σύνδεσμο προς σχετικό άρθρο του περιοδικού Forbes τον Οκτώβριο του 2012.

Το κείμενο καλεί τους υποψήφιους για το χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ, Τεντ Κρουζ και Τζον Κέισικ — όλοι τους έχουν ταχθεί υπέρ του δικαιώματος των Αμερικανών να οπλοφορούν— καθώς και το λόμπι της οπλοκατοχής NRA να ταχθούν υπέρ της υπόθεσής τους.

Αξιώνει επίσης από τον διευθυντή της εθνικής ρεπουμπλικανικής επιτροπής Ράινς Πρίμπους να δώσει εξηγήσεις για την επιλογή του σταδίου, το οποίο διάκειται «εχθρικά έναντι της δεύτερης τροπολογίας» του Συντάγματος των ΗΠΑ, βάσει του οποίου οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα οπλοκατοχής και οπλοφορίας.

«Είμαστε συνηθισμένοι στις μαζικές σφαγές που μπορεί να συμβούν όταν οι πολίτες στερούνται το θεμελιώδες, δοσμένο από τον θεό, δικαίωμά τους να φέρουν όπλα σε δημόσιο χώρο», αναφέρει το κείμενο, στο οποίο γίνεται λόγος περί «πιθανής» επίθεσης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον του συνεδρίου του κόμματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM