Οι πρώτες φωτογραφίες της Λίντα Εβαντζελίστα μετά την παραμόρφωση: «Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη»

Οι πρώτες φωτογραφίες της Λίντα Εβαντζελίστα μετά την παραμόρφωση: «Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη» Facebook Twitter
0

Κάποτε ήταν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα άτομα στον κόσμο, ωστόσο η Λίντα Εβαντζελίστα ζει πλέον στην απομόνωση εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια λόγω μιας θεραπείας κρυολιπόλυσης που την «παραμόρφωσε βάναυσα».

Το 56χρονο σούπερμόντελ μίλησε στο περιοδικό People για τον συναισθηματικό και σωματικό πόνο που έχει βάλει την ζωή της στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια, από τότε που το CoolSculpting την άφησε «μόνιμα και βάναυσα παραμορφωμένη». Πρόκειται για μια δημοφιλή επέμβαση, με την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) που «παγώνει το λίπος» και διαφημίστηκε ως μη επεμβατική εναλλακτική λύση στη λιποαναρρόφηση. 

Η Εβαντζελίστα υπέβαλε μήνυση τον περασμένο Σεπτέμβριο εναντίον της Zeltiq Aesthetics Inc., μητρικής εταιρείας του CoolSculpting,  ζητώντας αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να εργαστεί από τότε που υποβλήθηκε σε επτά συνεδρίες CoolSculpting σε ιατρείο δερματολόγου από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016.

«Λάτρευα να είμαι στην πασαρέλα. Τώρα τρέμω μην συναντήσω κάποιον γνωστό», λέει στο περιοδικό, με δάκρυα στα μάτια. «Δεν μπορώ να ζω πλέον έτσι, κρυμμένη στη ντροπή. Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο τον πόνο. Θέλω επιτέλους να μιλήσω». 

Οι πρώτες φωτογραφίες της Λίντα Εβαντζελίστα μετά την παραμόρφωση: «Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη» Facebook Twitter

Μέσα σε τρεις μήνες μετά τις θεραπείες της, άρχισε να παρατηρεί εξογκώματα στο πηγούνι, τους μηρούς και την περιοχή του σουτιέν. Οι ίδιες περιοχές που ήθελε να συρρικνωθούν, άρχισαν ξαφνικά να αυξάνονται, να σκληραίνουν και μετά μούδιασαν.

«Προσπάθησα να το διορθώσω μόνη μου, νομίζοντας ότι κάνω κάτι λάθος», λέει η Εβαντζελίστα, οπότε άρχισε να κάνει δίαιτα και να ασκείται περισσότερο. «Έφτασα σε σημείο που δεν έτρωγα καθόλου. Νόμιζα ότι τρελαίνομαι».

Τελικά, τον Ιούνιο του 2016 πήγε στον γιατρό της. «Έβγαλα τη ρόμπα μου», αφηγείται. «Σπάραζα στο κλάμα, και του λέω, "Δεν έχω φάει, λιμοκτονώ. Τι κάνω λάθος;"». «Όταν μου διέγνωσε παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού (PAH), του λέω, "Τι στο διάολο είναι αυτό;". Και μου είπε ότι καμία δίαιτα και καμία άσκηση δεν πρόκειται να το διορθώσει».

Η παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού είναι μια σπάνια παρενέργεια που επηρεάζει λιγότερο από το 1% των ασθενών του CoolSculpting, όπου η διαδικασία κρυολιπόλυσης προκαλεί διόγκωση αντί συρρίκνωση των περιοχών που έχει εφαρμοστεί. 

Οι πρώτες φωτογραφίες της Λίντα Εβαντζελίστα μετά την παραμόρφωση: «Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη» Facebook Twitter

Σε δήλωση στο People, εκπρόσωπος της CoolSculpting είπε ότι η διαδικασία «έχει μελετηθεί καλά με περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και πάνω από 11 εκατομμύρια θεραπείες παγκοσμίως».

Η Εβαντζελίστα ισχυρίζεται ότι όταν ο γιατρός της επικοινώνησε με την CoolSculpting για τις παρενέργειες, η εταιρεία είπε ότι ήθελε να «επανορθώσει» και προσφέρθηκε να πληρώσει τη λιποαναρρόφηση με χειρουργό της επιλογής της - έναν ειδικό που λέει ότι είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν- για να διορθώσει τη βλάβη.

Στο μήνυσή της, η Εβαντζελίστα λέει ότι «την παραμονή» της λιποαναρρόφησης, ενημερώθηκε ότι η Zeltiq θα κάλυπτε τη διαδικασία μόνο εάν υπογράψει συμφωνία εχεμύθειας. Αρνήθηκε και έκανε την πρώτη από τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις λιποαναρρόφησης ολόκληρου του σώματος - για τις οποίες λέει ότι πλήρωσε - τον Ιούνιο του 2016.

Οι πρώτες φωτογραφίες της Λίντα Εβαντζελίστα μετά την παραμόρφωση: «Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη» Facebook Twitter

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, λέει πως έπρεπε να φοράει ρούχα συμπίεσης, ζώνες και ιμάντα στο πηγούνι για οκτώ εβδομάδες. Διαφορετικά, «η PAH μπορεί να επέστρεφε». Κάτι που λέει πως τελικά έγινε, ακόμη και μετά από μια δεύτερη λιποαναρρόφηση τον Ιούλιο του 2017.

«Δεν ήταν ούτε ελάχιστα καλύτερα», λέει. «Τα εξογκώματα έγιναν σκληρά. Αν περπατήσω χωρίς κορσέ με φόρεμα, θα συγκαώ σε σημείο που σχεδόν θα αιμορραγώ. Γιατί δεν είναι μαλακό λίπος», εξηγεί η 56χρονη και προσθέτει ότι η στάση του σώματός της έχει επίσης επηρεαστεί επειδή δεν μπορεί πλέον να ακουμπήσει τα χέρια της στο πλάι. «Δεν νομίζω οι σχεδιαστές να θέλουν να με ντύσουν έτσι», λέει η ίδια, δείχνοντας το εξόγκωμα κάτω από το μπράτσο της.

«Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη», προσθέτει. «Δεν μου μοιάζει καν».

Οι πρώτες φωτογραφίες της Λίντα Εβαντζελίστα μετά την παραμόρφωση: «Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη» Facebook Twitter

Σήμερα η ζωή της έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης αλλά και την αγωγή. 

«Γιατί νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε αυτά τα πράγματα [στο σώμα μας]; Πάντα ήξερα ότι θα γεράσω. Και ξέρω ότι υπάρχουν πράγματα που περνάει ένα σώμα. Απλά δεν πίστευα ότι θα έδειχνα έτσι. Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου σωματικά, αλλά δεν με αναγνωρίζω πια ούτε ως άτομο. Αυτή -και εννοεί το σουπερμόντελ Λίντα Εβαντζελίστα- έχει χαθεί».

Οι πρώτες φωτογραφίες της Λίντα Εβαντζελίστα μετά την παραμόρφωση: «Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη» Facebook Twitter

Ωστόσο παραμένει αισιόδοξη και στόχος της είναι προσφέρει παρηγοριά σε άλλους που υποφέρουν από παρόμοιες καταστάσεις. «Ελπίζω να μπορέσω να απαλλαγώ από τη ντροπή και να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα», λέει. «Αυτός είναι ο στόχος μου».

Όπως εξηγεί, αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή της στο Instagram πέρυσι. «Δεν πρόκειται να κρυφτώ άλλο», λέει. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM
O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ