Οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης «βλέπουν» επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 12-13 Αυγούστου

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης «βλέπουν» επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 12-13 Αυγούστου Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από επικήδεια τελετή στην Υεμένη για τη δολοφονία Χανίγια / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Δυτικές πηγές των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν στο Sky News Arabia ότι έχουν αποδείξεις ότι το Ιράν σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ την Tisha B'Av, την ιερή μέρα των Εβραίων, ως απάντηση στη δολοφονία στην Τεχεράνη του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Η ιερή μέρα των Εβραίων, Tisha B’Av, ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου, ενώ  συμβολίζει την καταστροφή του πρώτου Ναού του Σολομώντα και του δεύτερου. Πρόκειται για μια ημέρα πένθους, θρήνου και νηστείας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Εβραίοι πιστοί φέρεται να αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτοι ψυχολογικά.

Το Sky News Arabia μετέδωσε επίσης ότι η κάλυψη της ιρανικής επίθεσης από τα μέσα ενημέρωσης θα μεταδώσει ένα μήνυμα στον ισλαμικό κόσμο - ότι «το Ισραήλ είναι ευάλωτο στην καταστροφή, όπως ήταν ιστορικά οι Εβραίοι».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επίθεση του Ιράν θα συντονιστεί με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ώστε το χτύπημα να είναι πιο αποτελεσματικό. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), το Ιράν και οι συμμαχικές του ένοπλες ομάδες προετοιμάζουν συντονισμένες ενέργειες κατά του Ισραήλ «αποφεύγοντας τον πόλεμο πλήρους κλίμακας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε εντολή στον στρατό του Ιράν να χτυπήσει απευθείας το Ισραήλ, ως αντίποινα για τη δολοφονία του Χανίγια. Το δημοσίευμα επικαλείται τρεις Ιρανούς αξιωματούχους, οι οποίοι φέρεται να έχουν ενημερωθεί για τη σχετική εντολή. Μάλιστα, ο Χαμενεΐ φέρεται να έδωσε εντολή να προετοιμαστούν σχέδια τόσο για επίθεση όσο και για άμυνα, σε περίπτωση που ο πόλεμος επεκταθεί περαιτέρω και το Ισραήλ ή οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπήσουν το Ιράν.

«Μετά από αυτό το πικρό, τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα εντός των συνόρων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, είναι καθήκον μας να πάρουμε εκδίκηση» δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμεϊνί, μέσω Χ. 

Με πληροφορίες από AFP, Jerusalem Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM