Οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης «βλέπουν» επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 12-13 Αυγούστου

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης «βλέπουν» επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 12-13 Αυγούστου Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από επικήδεια τελετή στην Υεμένη για τη δολοφονία Χανίγια / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Δυτικές πηγές των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν στο Sky News Arabia ότι έχουν αποδείξεις ότι το Ιράν σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ την Tisha B'Av, την ιερή μέρα των Εβραίων, ως απάντηση στη δολοφονία στην Τεχεράνη του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Η ιερή μέρα των Εβραίων, Tisha B’Av, ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου, ενώ  συμβολίζει την καταστροφή του πρώτου Ναού του Σολομώντα και του δεύτερου. Πρόκειται για μια ημέρα πένθους, θρήνου και νηστείας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Εβραίοι πιστοί φέρεται να αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτοι ψυχολογικά.

Το Sky News Arabia μετέδωσε επίσης ότι η κάλυψη της ιρανικής επίθεσης από τα μέσα ενημέρωσης θα μεταδώσει ένα μήνυμα στον ισλαμικό κόσμο - ότι «το Ισραήλ είναι ευάλωτο στην καταστροφή, όπως ήταν ιστορικά οι Εβραίοι».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επίθεση του Ιράν θα συντονιστεί με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ώστε το χτύπημα να είναι πιο αποτελεσματικό. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), το Ιράν και οι συμμαχικές του ένοπλες ομάδες προετοιμάζουν συντονισμένες ενέργειες κατά του Ισραήλ «αποφεύγοντας τον πόλεμο πλήρους κλίμακας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έδωσε εντολή στον στρατό του Ιράν να χτυπήσει απευθείας το Ισραήλ, ως αντίποινα για τη δολοφονία του Χανίγια. Το δημοσίευμα επικαλείται τρεις Ιρανούς αξιωματούχους, οι οποίοι φέρεται να έχουν ενημερωθεί για τη σχετική εντολή. Μάλιστα, ο Χαμενεΐ φέρεται να έδωσε εντολή να προετοιμαστούν σχέδια τόσο για επίθεση όσο και για άμυνα, σε περίπτωση που ο πόλεμος επεκταθεί περαιτέρω και το Ισραήλ ή οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπήσουν το Ιράν.

«Μετά από αυτό το πικρό, τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα εντός των συνόρων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, είναι καθήκον μας να πάρουμε εκδίκηση» δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμεϊνί, μέσω Χ. 

Με πληροφορίες από AFP, Jerusalem Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM