Οι κανονισμοί της Google «μπλοκάρουν» εφαρμογή για τον διαβήτη

Οι κανονισμοί της Google «μπλοκάρουν» εφαρμογή για τον διαβήτη Facebook Twitter
0

Μία εφαρμογή για τον διαβήτη τύπου 1- την οποία προτείνει το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS)- υποστηρίζει ότι η Google δεν της επιτρέπει να στέλνει γραπτά μηνύματα στους γονείς των παιδιών που χρησιμοποιούν το app. 

Για δύο χρόνια, η Google μπλόκαρε την εφαρμογή από το Play Store, υποστηρίζοντας ότι η υπηρεσία μηνυμάτων δεν είναι «βασική λειτουργία». Η εφαρμογή, το CamAps FX, μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις μέσω bluetooth, αλλά μόνο σε συσκευές που βρίσκονται κοντά. 

Πλέον, είναι στο app store της Google, αλλά τα μηνύματα πρέπει να στέλνονται ξεχωριστά. Η Camdiab, η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή, πρέπει να στέλνει τα μηνύματα μέσω υπηρεσίας cloud και να πληρώνει ξεχωριστά για αυτά. 

Στόχος των μηνυμάτων είναι να προειδοποιούν τους γονείς, αν τα επίπεδα γλυκόζης των παιδιών είναι εκτός των φυσιολογικών ορίων. Η Google λέει ότι δεν επιτρέπει σε καμία εφαρμογή να στέλνει SMS, πέρα από τα app μηνυμάτων. 

Το CamAps FX είναι αποτέλεσμα δουλειάς 15 ετών από ειδικούς στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ και ήταν το πρώτο σύστημα αυτού του είδους που πρότεινε το NHS για χρήση από παιδιά από ενός έτους και για εγκύους. 

Το σύστημα είναι γνωστό ως τεχνητό πάγκρεας. Η εφαρμογή λειτουργεί παράλληλα με μια συσκευή παρακολούθησης της γλυκόζης και μια αντλία ινσουλίνης. Αυτό σημαίνει ότι παρακολουθούνται τα επίπεδα γλυκόζης, χορηγείται η σωστή ποσότητα ινσουλίνης μέσω της αντλίας και η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει πόση ποσότητα θα χρειαστεί. 

Είναι ένα υβριδικό κλειστό σύστημα, που σημαίνει ότι ο φροντιστής του παιδιού πρέπει να του χορηγεί ινσουλίνη την ώρα των γευμάτων, αλλά τις υπόλοιπες ώρες ο αλγόριθμος λειτουργεί από μόνος του, εξηγεί το BBC. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM