Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Αμπράμοβιτς ότι παραβίασε τις κυρώσεις- Δύο αεροσκάφη του πήγαν στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Αμπράμοβιτς ότι παραβίασε τις κυρώσεις- Δύο αεροσκάφη του πήγαν στη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι αμερικανικές αρχές εξασφάλισαν ένταλμα κατάσχεσης για δύο αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, επειδή ταξίδεψαν στη Ρωσία χωρίς άδεια, όπως απαιτείται λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στη Μόσχα. 

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, τον Φεβρουάριο ο Αμπράμοβιτς κατονόμασε τα παιδιά του, που είναι Ρώσοι πολίτες, ως δικαιούχους «εικονικών οντοτήτων» στις οποίες ανήκουν ένα Boeing 787 Dreamliner και ένα Gulfstream G650 ER, αλλά παρέμειναν υπό δικό του έλεγχο. 

Τώρα, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Μανχάταν επιδιώκουν την κατάσχεση των δύο αεροσκαφών. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, το Gulfstream πέταξε από την Κωνσταντινούπολη προς την Μόσχα στις 12 Μαρτίου και το Boeing από το Ντουμπάι στη ρωσική πρωτεύουσα στις 4 Μαρτίου, αμφότερα μετά τους περιορισμούς περί εξαγωγής που τέθηκαν σε ισχύ στις 24 Φεβρουαρίου. Επειδή τα αεροσκάφη είναι αμερικανικής κατασκευής, ο Αμπράμοβιτς θα έπρεπε να έχει άδεια για να πετάξουν στη Ρωσία. 

Δεν έγινε καμία αίτηση για άδεια- ούτε εκδόθηκε κάποια τέτοια- προκειμένου τα αεροπλάνα να πάνε στη Ρωσία, αναφέρουν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Μανχάταν στο ένταλμα κατάσχεσης. Το υπουργείο Εμπορίου επιδιώκει διοικητικές κυρώσεις σε βάρος του Αμπράμοβιτς, συμπεριλαμβανομένου προστίμου έως 328.121 δολάρια και στέρηση περαιτέρω προνομίων εξαγωγής. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ