Οι ΗΠΑ επισπεύδουν την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας THAAD στη Ν. Κορέα

Οι ΗΠΑ επισπεύδουν την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας THAAD στη Ν. Κορέα Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα συμφώνησαν σήμερα να επισπεύσουν την ανάπτυξη του τεχνολογικά εξελιγμένου αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, στο έδαφος της Νότιας Κορέας, παρά τις αντιδράσεις της Κίνας, αλλά και της αντιπολίτευσης στη Σεούλ.

Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε μετά την τελευταία πυραυλική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς, στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα, παραμονές της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.


Η πυραυλική αυτή εκτόξευση, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα των διαβουλεύσεων που είχαν αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, αλλά και την Ιαπωνία και ενώ η αμερικανική διπλωματία ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για την επίσκεψη του προέδρου Σι.


Οι απόψεις των αναλυτών συγκλίνουν ότι η πυραυλική εκτόξευση από την ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσημης διάσκεψης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ και προκειμένου η Πιονγιάνγκ να δηλώσει την παρουσία της, έναντι της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου, δίνοντας έμφαση στα βαλλιστικά χαρακτηριστικά μακρού πλήγματος που προσπαθεί να ενσωματώσει στο πυραυλικό της πρόγραμμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM