Οι ΗΠΑ διακόπτουν οικονομική βοήθεια 290 εκατ. δολαρίων προς την Αίγυπτο

Οι ΗΠΑ διακόπτουν οικονομική βοήθεια 290 εκατ. δολαρίων προς την Αίγυπτο Facebook Twitter
0

Την απόφαση να μην χορηγήσει στην Αίγυπτο πακέτο βοήθειας ύψους 95,7 εκατ. δολαρίων και να καθυστερήσει την εκταμίευση άλλων 195 εκατ. δολαρίων έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σκεπτικό της απόφασης έγκειται στο ότι οι ΗΠΑ καταλογίζουν στο Κάιρο ότι δεν έχει σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την τήρηση των δημοκρατικών κανόνων, όπως αποκάλυψαν αμερικανικές κυβερνητικές πηγές.


Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αντανακλά τη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον για τη στάση του Καΐρου όσον αφορά τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες.


Πάντως, κατά τις ίδιες πηγές -τις οποίες επικαλείται το Reuters- οι ΗΠΑ επιθυμούν να συνεχιστεί η διμερής συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM