Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν βίζα στη διάσημη μπαλαρίνα των Μπολσόι Όλγα Σμιρνόβα

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν βίζα στη διάσημη μπαλαρίνα των Μπολσόι Όλγα Σμιρνόβα Facebook Twitter
Η Σμιρνόβα (στα δεξιά) είναι ανερχόμενο αστέρι των Μπαλσόι και διάσημη στη Ρωσία καθώς έχει χορέψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λίμνη των Κύκνων (EPA)
0

Μια διάσημη μπαλαρίνα των περίφημων μπαλέτων Μπαλσόι είδε το αίτημά της για χορήγηση βίζας εργασίας από τις αμερικανικές αρχές να απορρίπτεται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετάσχει σε ένα γκαλά που ήταν προγραμματισμένο στη Νέα Υόρκη.


Η Όλγα Σμιρνόβα καθώς και άλλος ένας χορευτής των Μπαλσόι, ο Ιταλός Τζάκοπο Τίσι, επρόκειτο να εμφανιστούν την Δευτέρα στο κέντρο Λίνκολν της Νέας Υόρκης αλλά η υπηρεσία μετανάστευσης των ΗΠΑ αρνήθηκε να τους δώσει βίζα, όπως ανέφερε στο πρακτορείο RIA Novosti η οργανώτρια αυτού του γκαλά.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από αυτήν την απόφαση. Πρόκειται για τις θεωρήσεις εισόδου που ζητάμε και λαμβάνουμε κάθε φορά για τους καλλιτέχνες μας», είπε η Ιβ Χότζκινσον.


Το θέατρο Μπαλσόι από την πλευρά του ανέφερε ότι η άρνηση των αμερικανικών αρχών ενδέχεται να οφείλεται σε ένα «τεχνικό πρόβλημα» και ότι οι βίζες πιθανότατα δεν παραδόθηκαν εγκαίρως.


Η Σμιρνόβα είναι ανερχόμενο αστέρι των Μπαλσόι και διάσημη στη Ρωσία καθώς έχει χορέψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λίμνη των Κύκνων και την πριγκίπισσα Μπέλα στο μπαλέτο «Ένας ήρωας του καιρού μας» που βασίζεται το κλασικό έργο της ρωσικής λογοτεχνίας του Μιχαήλ Λερμόντοφ.


Το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρωσία, όπως και εκείνο της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον μειώθηκαν δραστικά μετά τις εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ αλλά και τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Ρωσία Λόρενς Τόμπι εξήγησε στην εφημερίδα Nezavissimaia Gazeta ότι η ταχεία έκδοση θεωρήσεων εισόδου σε Ρώσους αθλητές και πιλότους δεν είναι πλέον βέβαιη, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν βίζα στη διάσημη μπαλαρίνα των Μπολσόι Όλγα Σμιρνόβα Facebook Twitter
Η Σμιρνόβα (δεξιά)

Ο μέσος χρόνος για την έκδοση μιας βίζας για τις ΗΠΑ φτάνει σήμερα τις 250 ημέρες και είναι αδύνατον να κλείσει κανείς ραντεβού για να ζητήσει βίζα πριν από τα τέλη του έτους.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πάντως σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έκπληξή του για τις εξηγήσεις που έδωσε ο πρόξενος και κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι "κατασκεύασε σκόπιμα" την αδυναμία έκδοσης θεωρήσεων ως «επιπρόσθετο μοχλό» για να ασκήσει πιέσεις στη Μόσχα.

Το υπουργείο επέμεινε επίσης ότι είναι "αναγκαίο να χορηγούνται βίζες στους πιλότους της Aeroflot" γιατί διαφορετικά η εταιρεία μπορεί να υποχρεωθεί να διακόψει τις πτήσεις της με προορισμό τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ