Οι ΗΠΑ δοκίμασαν επιτυχώς υπερηχητικό πύραυλο, με ταχύτητα πενταπλάσια του ήχου

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιτυχή δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου, με ταχύτητα πενταπλάσια από του ήχου Facebook Twitter
Φωτ.: AirForceMagazine
0

Την επιτυχή δομική υπερηχητικού όπλου ανακοίνωσε χθες η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

Ο πύραυλος πέταξε με ταχύτητα πενταπλάσια από αυτήν του ήχου, σε μία δοκιμαστική πτήση που έγινε το Σάββατο στα ανοικτά της νότιας Καλιφόρνιας.

Ένα βομβαρδιστικό B-52 εκτόξευσε τον πύραυλο, που αποκαλείται «Όπλο ταχείας αντίδρασης εκτοξευόμενο από αέρος» (Air-launched Rapid Response Weapon, ARRW), όπως αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Αφού ο πύραυλος αποσυνδέθηκε από τη ράγα στο αεροσκάφος, το σύστημα προώθησης «ενεργοποιήθηκε και λειτούργησε για την προβλεπόμενη διάρκεια, επιτυγχάνοντας υπερηχητικές ταχύτητες πέντε φορές υψηλότερες από την ταχύτητα του ήχου», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που αναπτύσσει υπερηχητικά όπλα, η ταχύτητα και η δυνατότητα των οποίων να ελίσσονται εν πτήσει κάνουν πολύ δύσκολη την παρακολούθηση και την αναχαίτισή τους από τα σημερινά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον στόχων στην Ουκρανία, ενώ και η Κίνα έχει δοκιμάσει υπερηχητικά όπλα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διέψευσε τον Οκτώβριο ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός διεξήγαγε δοκιμή υπερηχητικού όπλου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ