Οι γονείς νεκρού Αμερικανού πεζοναύτη μηνύουν την Ελλάδα

Οι γονείς νεκρού Αμερικανού πεζοναύτη μηνύουν την Ελλάδα Facebook Twitter
4

Οι γονείς του πεζοναύτη Brian LaLoup υπέβαλλαν μήνυση κατά της ελληνικής κυβέρνησης και του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας για ψυχική οδύνη. Ως αιτία στη μήνυσή τους αναφέρουν ότι έλειπε η καρδιά από το πτώμα του γιου τους, ο οποίος υποβλήθηκε σε "παράνομη νεκροψία" όταν αυτοκτόνησε στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Στη μήνυσή τους εξιστορούν την ιστορία, σύμφωνα με την οπτική τους. Ο λοχίας LaLoup συμμετείχε σε ένα πάρτι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου του 2012 και εκμυστηρεύτηκε σε ένα συνάδελφό του ότι σκεφτόταν να αφαιρέσει τη ζωή του. Τα σχόλια αυτά μεταφέρθηκαν σε ανώτερο του, ο οποίος προσέφερε ποτά στον LaLoup αντί να τον παραπέμψει σε ειδικό για ψυχιατρική θεραπεία. Αργότερα το ίδιο βράδυ ο λοχίας κατάφερε να μπει σε δωμάτιο με οπλισμό στην πρεσβεία και να αυτοκτονήσει με πυροβολισμό στο κεφάλι.

Η σορός στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ελληνικό νοσοκομείο, όπου και Έλληνες γιατροί έκαναν τη νεκροψία. Όμως στη δεύτερη νεκροψία που διεξήχθη στο Ντόβερ των ΗΠΑ στις 22 Αυγούστου η καρδιά του νεαρού λοχία έλειπε. Η οικογένεια έμαθε για αυτό δύο εβδομάδες αργότερα, αφού είχε θάψει το γιο της.

Το BBC φιλοξενεί δηλώσεις της μητέρας του νεκρού πεζοναύτη: "Είναι η καρδιά του. Είναι η ψυχή του. Αυτή είναι που έκανε τον Μπράιαν ό,τι είναι".

Εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον ανέφερε ότι η καρδιά του LaLoup παρέμεινε στο νοσοκομείο για τοξικολογικές εξετάσεις.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Σέβομαι την μητέρα και τον πόνο της αλλά όπως είναι κατανοητό αυτό που λέει στερείται κάθε λογικής. Βέβαια μέσα στο πόνο του ο καθένας μπορεί να λέει πολλές υπερβολές.