Οι Γερμανοί αθώωσαν ναζί που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 560 ανθρώπους

Οι Γερμανοί αθώωσαν ναζί που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 560 ανθρώπους Facebook Twitter
3
Οι Γερμανοί αθώωσαν ναζί που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 560 ανθρώπους Facebook Twitter

Την έντονη οργή και την απογοήτευση των Ιταλών προκάλεσε η απόφαση εισαγγελέα της Στουτγάρδης στη Γερμανία, να θέσει στο αρχείο την υπόθεση 17 πρώην στρατιωτών των SS που εμπλέκονται στη ναζιστική σφαγή περισσότερων από 500 αμάχων, στην ιταλική Σαντ' Αννα Ντι Στατσέμα.

Οι εισαγγελείς-παρότι οι ναζί είναι καταδικασμένοι στην Ιταλία- επικαλέστηκαν την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων και αρνήθηκαν να εκδώσουν τα μέλη της μονάδας που προέβη στα φρικιαστικά εγκλήματα. Οι Ιταλοί είχαν ζητήσει εδώ και 10 χρόνια την έκδοση αυτών των 17 ατόμων, καταθέτοντας στοιχεία για την ενοχή τους, όμως κατά τους Γερμανούς εισαγγελείς τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή και θα έπρεπε να αποδειχτεί ότι συμμετείχαν άμεσα στις δολοφονίες. Από τους κατηγορούμενους από την ιταλική δικαιοσύνη Γερμανούς, οι 8 βρίσκονται ακόμη εν ζωή.

"Ανήκουν στη συγκεκριμένη μονάδα  που αναπτύχθηκε στη Sant'Anna di Stazzema αλλά θα πρέπει να αποδειχτεί και η ατομική ενοχή. Για κάθε κατηγορούμενο θα πρέπει να αποδειχτεί ότι πήρε μέρος στη σφαγή και με ποιο τρόπο», είπαν οι εισαγγελείς.

 

Οι Γερμανοί αθώωσαν ναζί που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 560 ανθρώπους Facebook Twitter

Η ετυμηγορία της ιταλικής δικαιοσύνης, όμως, ήταν εντελώς διαφορετική. Η στρατιωτική εισαγγελία της Λα Σπέτσια (κοντά στην Γένοβα) το 2005 καταδίκασε σε ισόβια τα εν λόγω πρώην ες ες, ζητώντας και την έκδοσή τους από την Γερμανία.

Δεν είναι ακριβές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή τη σφαγή, που θεωρείται ως μια από τις χειρότερες θηριωδίες του Β Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ο συχνότερα αναφερόμενος αριθμός είναι 560. Πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, ακόμη και έγκυες γυναίκες, όπως και  οκτώ αδελφάκια με την μητέρα τους. Πριν εγκαταλείψουν το χωριό, οι γερμανικές δυνάμεις αποφάσισαν να κάψουν όλα τα πτώματα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM