Οι φτωχοί του κορωνοϊού: Η Unicef σιτίζει για πρώτη φορά παιδιά στη Βρετανία

Οι φτωχοί του κορωνοϊού: Η Unicef σιτίζει για πρώτη φορά παιδιά στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Η βρετανική κυβέρνηση δέχθηκε σήμερα επικρίσεις μετά τη συνδρομή της Unicef σε εκστρατεία για τη σίτιση παιδιών από ευάλωτες οικογένειες που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία στη Βρετανία. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της συγκεκριμένης υπηρεσίας του ΟΗΕ που υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα για παιδιά στη Βρετανία. 


Το Εργατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, έκρινε ως «επαίσχυντο» το γεγονός ότι περίπου 1.800 οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες θα τρέφονται κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, εν μέρει χάρη στην οικονομική βοήθεια του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.


«Είμαστε μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου», δήλωσε η αντιπρόεδρος των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ. «Δεν θα έπρεπε ποτέ να φτάσουμε σε αυτό», συνέχισε. «Τα παιδιά μας δεν πρέπει να εξαρτώνται από ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν συνηθίσει να λειτουργούν σε εμπόλεμες ζώνες και μετά από φυσικές καταστροφές».


Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον είχε ήδη δεχθεί θύελλα επικρίσεων γιατί αρνήθηκε να προσφέρει δωρεάν γεύματα στα φτωχότερα παιδιά κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μεσούσης της πανδημίας, προτού υπαναχωρήσει υπό την πίεση μιας εκστρατείας στην οποία πρωτοστάτησε ο άσσος του ποδοσφαίρου Μάρκους Ράσφορντ.


Η οικονομική βοήθεια της Unicef, ύψους 25.000 στερλινών (27.700 ευρώ), χορηγήθηκε σε αρκετούς συλλόγους για να βοηθηθούν οικογένειες στη συνοικία Σάδακ στο νότιο Λονδίνο.


Οι σύλλογοι αυτοί θα λάβουν συνολικά 18.000 προγεύματα, τα οποία θα διανεμηθούν μέσω των σχολείων κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων διακοπών στο τέλος της χρονιάς. Επίσης, 6.750 προγεύματα θα δοθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Φεβρουαρίου.


Σύμφωνα με την Unicef, που ιδρύθηκε την επομένη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η πανδημία του νέου κορωνοϊού είναι «η πιο επείγουσα κρίση που πλήττει τα παιδιά μετά την παγκόσμια αυτή σύρραξη». 


«Αυτή είναι η πρώτη παρέμβαση της Unicef στη Βρετανία, η οποία πραγματοποιείται για να καταπολεμήσει τον πρωτόγνωρο αντίκτυπο της κρίσης του νέου κορωνοϊού και να φθάσει στις οικογένειες που τη χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε Άννα Κέτλεϊ, διευθύντρια προγραμμάτων της Unicef για τη Βρετανία.


«Τελικά, απαιτείται μια πιο μακροπρόθεσμη λύση για να καταπολεμηθεί η επισιτιστική φτώχεια στη ρίζα της, ώστε κανένα παιδί να μην πεινάει», πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της δράσης της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι έχει λάβει «σημαντικά μέτρα (...) για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά δεν θα πεινάσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.»

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM