Οι Φινλανδοί άφησαν τις Ευρωεκλογές για να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής τους ομάδας χόκεϊ

Οι Φινλανδοί άφησαν τις Ευρωεκλογές για να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής τους ομάδας χόκεϊ Facebook Twitter
The Groke /Μάρκο Αντίλα χάρισε τη νίκη στην εθνική ομάδα χόκεϊ επί πάγου της Φινλανδίας την βραδιά των Ευρωεκλογών
0

Οι Φινλανδοί άλλαξαν κανάλι το βράδυ της μετάδοσης των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές για να πανηγυρίσουν την νίκη της εθνικής τους ομάδας στο χόκεϊ επί πάγου.

Ξεκίνησε ως μια τυπική βραδιά εκλογών. Αλλά όταν ο παίκτης του χόκεϊ επί πάγου με το ψευδώνυμο «The Groke» έβαλε το γκολ στον τελικό χαρίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στην εθνική ομάδα, οι παθιασμένοι με το χόκεϊ επί πάγου Φινλανδοί ξέχασαν αμέσως την πολιτική.

Για την ιστορία, το κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό Κόμμα Εθνικής Συμμαχίας της χώρας ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές με 20,8%.

Αλλά ακόμη και στο πάρτι του κόμματος που έγινε σε μπαρ στο κέντρο του Ελσίνκι την χθεσινή βραδιά των εκλογών, τα μέλη του κόμματος άλλαξαν γρήγορα κανάλι προτού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, για να πανηγυρίσουν για την νίκη της εθνικής ομάδας χόκεϊ επί πάγου, των Lejonen (Τα Λιοντάρια).

«Ο Groke σκόραρε, ας ζητωκραυγάσουμε!», παρότρυνε τους τηλεθεατές ο σχολιαστής της εκλογικής βραδιάς που μεταδιδόταν ζωντανά από το κρατικό δίκτυο YLE όταν ο αρχηγός της ομάδας, ο Μάρκο Αντίλα – The Groke – έβαλε γκολ χαρίζοντας την νίκη.

Τα «Λιοντάρια» επικράτησαν επί του φαβορί, της εθνικής ομάδας του Καναδά, με 3-1 και πήραν το κύπελλο στην Σλοβακία. Ο ήρωας της βραδιάς Αντίλα έχει αυτό το παρατσούκλι λόγω του ύψους του ( 2,3μ) που παραπέμπει στο Groke.

«Ο Groke είναι ο επόμενος πρόεδρος!», δήλωσε σε συνέντευξή του μετά τον αγώνα ο συμπαίκτης του, ο Βέλι-Μάτι Σααβινάινεν. Και σε αυτό ο πραγματικός πρόεδρος της χώρας, ο Σάουλι Νιινίστο, απάντησε μέσω Twitter: «Δεν θα ήταν και πολύ χειρότερος σε σχέση με αυτό το goblin (Σ.τ.Σ: ένα ξωτικό)», αναφερόμενος δηλαδή στον εαυτό του.

Πλήθος Φινλανδών βγήκαν στους δρόμους και φώναζαν «Groke! Groke!» πανηγυρίζοντας όλη την νύχτα. Η αστυνομία ανέφερε ότι περίπου 10.000 φίλαθλοι του χόκεϊ επί πάγου συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία στο κέντρο της πρωτεύουσας για να πανηγυρίσουν. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έπεσαν ημίγυμνοι στα νερά συντριβανιού με την θερμοκρασία να βρίσκεται στους 7 βαθμούς Κελσίου. Σήμερα το πρωί το κατάστημα με προϊόντα της εθνικής ομάδας, το Stockmann, που βρίσκεται στο Ελσίνκι, ξεπούλησε όλες τις κούπες του καφέ Groke.

Στο πολιτικό μέτωπο, η χθεσινή βραδιά ήταν νικητήρια και για το Κόμμα των Πρασίνων, που ήρθε δεύτερο αυξάνοντας το ποσοστό του κατά 6,7 ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας στο 16%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM