Οι φαλακροί είναι το νέο «χρυσωρυχείο» της Τουρκίας - Τεράστιος ο τζίρος από τις μεταμοσχεύσεις

Οι φαλακροί είναι το νέο «χρυσωρυχείο» της Τουρκίας - Τεράστιος ο τζίρος από τις μεταμοσχεύσεις Facebook Twitter
2

Στην τεράστια βιομηχανία μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία αναφέρεται ρεπορτάζ της Liberation το οποίο αναφέρει «Χάρη σε προνομιακές παροχές, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών αποφέρουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην τουρκική οικονομία».

«Διακρίνονται από την ομιλία τους: Ιρακινοί, Σαουδάραβες, Μαροκινοί και άλλοι Άραβες. Είναι μεταξύ 35 και 55 ετών. Τις περισσότερες φορές τους βλέπουμε να κάθονται ή να περπατούν στους δρόμους, με τη σύζυγο και τα παιδιά τους. Επειδή συχνά έρχονται με την οικογένειά τους για να παρατείνουν, με μια τουριστική διαμονή, τον κύριο σκοπό του ταξιδιού τους: την καταπολέμηση της φαλάκρας. Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών προσελκύουν περισσότερους από 100.000 άνδρες κάθε χρόνο -οι περισσότεροι από αραβικές χώρες- στην Κωνσταντινούπολη», σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.

Μόνο 30.000 Σαουδάραβες επισκέφθηκαν για αυτόν τον σκοπό την Κωνσταντινούπολη το 2016. Στη σελίδα τους στα αραβικά, οι τουρκικές κλινικές που ειδικεύονται στην εμφύτευση τρίχας ανταγωνίζονται στην προώθηση των ιατρικών παροχών τους. Αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών υποστήριξης στους πελάτες από τη Μ. Ανατολή, τη μετεγχειρητική ασφάλιση και τις εγγυήσεις που παρέχουν.

Υπογραμμίζουν τη μακρά εμπειρία τους, τα καλά αποτελέσματα που επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες και τις μαρτυρίες όσων «τους εμπιστεύτηκαν».

Τα πακέτα 3-5 ημερών περιλαμβάνουν μερικές φορές και το ξενοδοχείο. Το κόστος κυμαίνεται από 1.000 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με την κλινική και το είδος της επέμβασης.

Οι ευνοϊκές τιμές των πτήσεων από τις διάφορες αραβικές πόλεις προς την Κωνσταντινούπολη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι υπήκοοι των χωρών αυτών δεν χρειάζονται βίζα στην Τουρκία, συμβάλλουν στην άνευ προηγουμένου ανάπτυξη των τουρκικών κλινικών: 400 κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών υπάρχουν μόνο στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή η μικρή επέμβαση, που εξελίσσεται σε βιομηχανία, αποφέρει πάνω από 1 δισεκ. ευρώ στην τουρκική οικονομία. Συμπαρασύρει επίσης και άλλες αισθητικές επεμβάσεις. Οι γυναίκες που συνοδεύουν τους Άραβες συζύγους τους για εμφύτευση μαλλιών μπαίνουν στον πειρασμό μιας λιποαναρρόφησης ή μιας ρινοπλαστικής, τονίζει η γαλλική εφημερίδα.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια