Οι επιστήμονες μόλις ανακάλυψαν πως είχαν κάνει μεγάλο λάθος σχετικά με το πόσοι πιγκουίνοι ζουν στην Ανταρκτική

Οι επιστήμονες μόλις ανακάλυψαν πως είχαν κάνει μεγάλο λάθος σχετικά με το πόσοι πιγκουίνοι ζουν στην Ανταρκτική Facebook Twitter
0

 

Σχεδόν έξι εκατομμύρια πιγκουίνοι της συνομοταξίας Αντελί φαίνεται πως ζουν στην Ανατολική Ανταρκτική, προκαλώντας έκπληξη στους επιστήμονες που έως τώρα εκτιμούσαν βάση της καταμέτρησης πως ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα  2,3 εκατομμύρια πτηνά.

Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν χάρη σε πιο εξελιγμένα συστήματα παρατήρησης και καταγραφής είναι συναρπαστικά για τους πληθυσμούς των πιγκουίνων, αλλά εγείρουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την επιβίωσή τους, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα από την Αυστραλία, τη Γαλλία και την Ιαπωνία που καταγράφει και παρατηρεί το είδος.

Μια τόσο δραματική αύξηση του αριθμού των πιγκουίνων δείχνει ότι περισσότερα πτηνά αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους από ό, τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να χρειαστεί περισσότερη προσοχή σχετικά με την προστασία των περιοχών αναπαραγωγής. Περισσότερα πιγκουίνοι σημαίνει επίσης μεγαλύτερη ζήτηση για θήραμα, όπως κριλ και ψάρια.

Όμως τα θέματα που σχετίζονται με την πληθυσμιακή έκρηξη δεν είναι τα μόνα που απασχολούν τους επιστήμονες. Η μεγαλύτερη απειλή για το είδος είναι η κλιματική αλλαγή που διαμορφώνει ένα όλο και πιο περιορισμένο ζωτικό περιβάλλον για τους πιγκουίνους. Όπως και με το φαγητό, περισσότεροι πιγκουίνοι σημαίνει πως χρειάζεται περισσότερο έδαφος, και αυτό είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δείχνει πως δεν θα είναι εφικτό στο άμεσο μέλλον. Αντιθέτως, τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πως η γη των πιγκουίνων θα συρρικνωθεί με το λιώσιμο των πάγων. Οι θερμότεροι ωκεανοί θα έχουν πλέον λιγότερη τροφή και οι γεωλογικές αλλαγές που φέρνουν οι υψηλές θερμοκρασίες, ίσως θέσουν σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες ευάλωτους νεοσσούς.

Μέχρι το τέλος του αιώνα, περίπου το 60 τοις εκατό της σημερινής αποικίας των Αντελί μπορεί να είναι σε ύφεση λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τη NASA που χρηματοδοτεί τη μελέτη από το 2016.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ