Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν διόρισε τα μέλη του K-pop συγκροτήματος, BTS ως «ειδικούς απεσταλμένους για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό» με αφορμή την επίσκεψή τους στα Ηνωμένα Έθνη.

 

Ο Μουν Τζε-ιν απένειμε στους BTS τον τίτλο αυτό, ζητώντας από τους superstar της K-pop να ενισχύσουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Νότιας Κορέας και την παγκόσμια θέση της.

 

Οι BTS, RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V και Jungkook παρέλαβαν τα διπλωματικά τους διαβατήρια και ένα στυλό από τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το βίντεο που κοινοποιήθηκε από τον Μπλε Οίκο.

 

 

Η συζήτηση στα Ηνωμένα Έθνη άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας «ανορθόδοξα» με βιντεοσκοπημένη εμφάνιση του συγκροτήματος της Κ-pop που παρουσίασε το νέο του σινγκλ «Permission to Dance» που γυρίστηκε στην έδρα του διεθνούς θεσμού στη Νέα Υόρκη. 

 

Οι επτά παρέστησαν και στις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης με ομιλία τους όπου επαίνεσαν την αντοχή των νέων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, απευθύνοντας έκκληση για τη χρήση της βιώσιμης ανάπτυξης. 

 

«Το μέλλον είναι αχαρτογράφητο έδαφος και σ'αυτό εμείς, περισσότερο από τον καθένα, θα περάσουμε τη ζωή μας» ανέφεραν. 
 

 

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συντονίστηκαν στα Ηνωμένα Έθνη για να παρακολουθήσουν το νοτιοκορεατικό συγκρότημα. 

 

Η συμμετοχή των BTS στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι η τρίτη, μετά από την ομιλία τους, στον οργανισμό το 2018 και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλαν το 2020, καθώς δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν λόγω της πανδημίας της Covid-19.

 

Με πληροφορίες από BBC-ΑΡ-ΑΠΕ