ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερο τον πατέρα του Λουίς Ντίαζ, έπειτα από 13 ημέρες

loyiis diaz Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Λούις Ντίαζ, 13 ημέρες μετά την απαγωγή του από αντάρτες στην Κολομβία. 

Οι απαγωγείς- μέλη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού- παρέδωσαν τον Λουίς Ντίαζ τον πρεσβύτερο σε εκπροσώπους της καθολικής εκκλησίας και του ΟΗΕ, το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, είναι «σώος και αβλαβής». 

Ένοπλοι απήγαγαν τους γονείς του ποδοσφαιριστή στις 28 Οκτωβρίου, στο Μπαράνκας της Κολομβίας. Αν και απελευθέρωσαν τη μητέρα του Λούις Ντίαζ έπειτα από λίγες ώρες, οι απαγωγείς κράτησαν τον πατέρα του ποδοσφαιριστή. 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πίσω από την απαγωγή ήταν η τοπική μαφία. Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν στις 2 Νοεμβρίου ότι οι πραγματικοί δράστες ήταν τα μέλη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού. 

Την ίδια ημέρα, οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι θα απελευθερώσουν τον 56χρονο. Ωστόσο, η αγωνία της οικογένειάς του παρατάθηκε για άλλη μία εβδομάδα. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς επετεύχθη η απελευθέρωση του Λουίς Ντίαζ του πρεσβύτερου και αν οι αντάρτες πήραν κάποια ανταλλάγματα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον στον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Διεθνή / Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Ο πρίγκιπας Άντριου έστειλε email μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας της Βιρτζίνια Τζουφρέ, αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ότι είχε διακόψει την επικοινωνία του με τον Επστάιν το 2010.
LIFO NEWSROOM
ΛΕΚΟΡΝΙ ΓΑΛΛΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε για να προωθήσει έναν προϋπολογισμό «πριν από το τέλος της χρονιάς»

Αποτελείται από πολιτικούς και τεχνοκράτες- μάλλον άγνωστους στο ευρύ κοινό- «προερχόμενους από την κοινωνία των πολιτών», σε μια προσπάθεια να εξέλθει η Γαλλία από την πολιτική αστάθεια
LIFO NEWSROOM
ΟΜΗΡΟΙ ΧΑΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς απελευθέρωσε τους 20 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους - Η λίστα με τα ονόματα

Ο κατάλογος που δημοσίευσε η Χαμάς πριν την απελευθέρωση, περιελάμβανε τους ίδιους 20 ομήρους των οποίων τα ονόματα είχαν ήδη δοθεί στο Ισραήλ νωρίτερα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM