Οι ABBA επέστρεψαν στη σκηνή ως avatar- Πρεμιέρα του σόου στο Λονδίνο

Οι ABBA επέστρεψαν στη σκηνή ως avatar- Πρεμιέρα του σόου τους στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Ο χρόνος γύρισε στη δεκαετία του ‘70 χθες στο Λονδίνο, καθώς οι ABBA επέστρεψαν στη σκηνή και τραγούδησαν μεγάλες επιτυχίες τους. Όμως, δεν ήταν τα τέσσερα θρυλικά μέλη του συγκροτήματος που ξεσήκωσαν τους παριστάμενους, αλλά τα avatar τους. 

Οι ψηφιακές «εκδοχές» των Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog και Anni-Frid Lyngstad- από τη δεκαετία του ‘70, όταν ήταν στο απόγειο της δόξας- τραγούδησαν θρυλικά, πλέον, τραγούδια, όπως το «Mamma Mia» και το «Dancing Queen», στην πρεμιέρα της σειράς συναυλιών του συγκροτήματος στο Λονδίνο. 

Το reunion επί σκηνής των ABBA με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την τελευταία τους εμφάνιση, ενθουσίασε τα βρετανικά ΜΜΕ. «Είναι τόσο επιτυχημένο, που είναι δύσκολο να φανταστείς ότι δεν θα το αντιγράψουν άλλοι καλλιτέχνες», έγραψε ο Guardian. «Πρέπει να το δει κάποιος για να το πιστέψει», επεσήμανε μεταξύ άλλων το BBC.

Στην παράσταση τα avatar των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος- ή ABBAtar- ερμήνευσαν συνοδεία μουσικών περίπου 20 τραγούδια. Η παράσταση με τίτλο «Voyage» διήρκεσε 90 λεπτά και κατά τη διάρκεια του σόου τα avatar έκαναν αστεία, ενώ άλλαξαν και κοστούμια.  

Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος εμφανίστηκαν μαζί στο κόκκινο χαλί πριν από την πρεμιέρα στο ABBA Arena, που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό στο Ολυμπιακό πάρκο του Λονδίνου. 

Αφού παρακολούθησαν τη συναυλία μαζί με το κοινό, ανέβηκαν στο τέλος στη σκηνή. Αποθεώθηκαν από τον κόσμο, αγκάλιασαν ο ένας τον άλλον και χαιρέτισαν τους φαν τους. 

Στην πρεμιέρα έδωσαν το παρών πολλοί σταρ, από τον Τζάρβις Κόκερ και την Κάιλι Μινόγκ μέχρι την Κίρα Νάιτλι. Στο κοινό βρέθηκαν και ο βασιλιάς της Σουηδίας, Γουστάβος, με τη σύζυγό του Σίλβια. 

Για αυτό το πρότζεκτ οι ABBA συνεργάστηκαν με την ομάδα των 850 ατόμων της Industrial Light & Magic, ιδρυτής της οποίας είναι ο Τζορτζ Λούκας, για το πρότζεκτ. Για να δημιουργηθούν τα avatar τους επί πέντε εβδομάδες έπαιζαν με ειδικά κοστούμια, ενώ 160 κάμερες σκάναραν τις κινήσεις του σώματός τους και τις εκφράσεις του προσώπου. 

Οι ΑΒΒΑ ιδρύθηκαν το 1972 και εκτιμάται ότι έχουν πουλήσει 385 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Διαλύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, αλλά για χρόνια υπήρχαν φήμες επανένωσης επί σκηνής. Τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκαν στην κορυφή των τσαρτς με το «Voyage», το πρώτο άλμπουμ τους έπειτα από 40 χρόνια. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM