Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μανχάταν - Πληροφορίες για 6 νεκρούς (upd)

Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μανχάταν - Πληροφορίες για 6 νεκρούς (upd) Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
0

Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες, σε ποδηλατόδρομο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, κοντά στο μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου (World Trade Center), με αναφορές να κάνουν λόγο για αρκετά θύματα.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι νεκροί είναι έξι και τουλάχιστον 11 οι τραυματίες.

Οι πρώτες πληροφορίες, που ήταν συγκεχυμένες, ανέφεραν πως ο οδηγός του οχήματος, αφότου παρέσυρε ποδηλάτες, στη συνέχεια άνοιξε πυρ. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, ο οδηγός χτύπησε αρκετά άτομα στον ποδηλατόδρομο και μετά συγκρούστηκε με άλλο όχημα. Στη συνέχεια, βγήκε από το φορτηγάκι κρατώντας ψεύτικα όπλα και δέχθηκε πυρά αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν στο γόνατο τον δράστη και τον έθεσαν υπό κράτηση, όπως μετέδωσε το CBS.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε πως οι αρχές αντιμετωπίζουν το επεισόδιο ως τρομοκρατική επίθεση. Στις έρευνες για την υπόθεση, εκτός από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, συμμετέχει και το FBI.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης με μήνυμά της στο Twitter έκανε λόγο για «νεκρούς και τραυματίες» χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η περιοχή, κοντά στο δημαρχείο της πόλης, έχει αποκλειστεί. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε νωρίτερα ότι ερευνώνται «πληροφορίες για πυροβολισμούς» κοντά στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο αναμένεται να μεταβεί στο σημείο.

Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες στο Μανχάταν - Πληροφορίες για 6 νεκρούς (upd) Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE

Σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ, το φορτηγάκι μπήκε στον ποδηλατόδρομο, λίγα λεπτά μετά τις 15.00, τοπική ώρα. Το λευκό φορτηγάκι είχε νοικιαστεί από την εταιρεία Home Depot.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα New York Times έκαναν λόγο για σκηνές πανικού. Μια 14χρονη μαθήτρια του Λυκείου Στίβεσαντ που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο, είπε ότι ο ύποπτος κρατούσε δύο όπλα. «Νομίζαμε ότι είχε σχέση με το Χάλοουιν. Άρχισε να τρέχει στον δρόμο. Ήταν και ένας δεύτερος άνδρας με πράσινο πουκάμισο που τον κυνηγούσε. Άκουσα τέσσερις με έξι πυροβολισμούς. Όλοι άρχισαν να τρέχουν» αφηγήθηκε.

«Θεέ μου! Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δύο ανθρώπους και συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο. Βλέπω δύο πτώματα και κατεστραμμένα ποδήλατα στο οδόστρωμα» έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν το φορτηγάκι για τυχόν εκρηκτικά.

Η επίθεση σημειώθηκε στη διασταύρωση της Γουέστ Στριτ με την Τσέιμπερς Στριτ, κοντά στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης. 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM