«Όχι» των Ελβετών στην απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα

«Όχι» των Ελβετών στην απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα Facebook Twitter
0

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι απέρριψαν την πρόταση να γίνει η χώρα τους η πρώτη που απαγορεύει τα ιατρικά και επιστημονικά πειράματα σε ζώα, αλλά ενέκριναν τους αυστηρότερους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη διαφήμιση τσιγάρων. 

Μόνο το 21% των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης των πειραμάτων σε ζώα και το 79% ήταν κατά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε την Κυριακή. 

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ζητούσαν την απαγόρευση των πειραμάτων, τονίζοντας ότι είναι ανήθικα και αχρείαστα. Όμως, απέναντί τους είχαν το ισχυρό λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών της Ελβετίας, που προειδοποίησε ότι μια τέτοια απαγόρευση θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομικές ζημίες. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ξεκάθαρη απόρριψη αυτής της επιβλαβούς πρωτοβουλίας. Δείχνει ότι οι Ελβετοί αναγνωρίζουν τον κεντρικό ρόλο που έχει η έρευνα στην υγεία των ανθρώπων και την ευημερία της χώρας», δήλωσε ο Ρενέ Μπουχόλζερ, διευθύνων σύμβουλος της Interpharma.

Στο ίδιο δημοψήφισμα, το 57% τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών περιορισμών για τις διαφημίσεις τσιγάρων. Έτσι, τέτοιες διαφημίσεις θα απαγορευθούν σε εφημερίδες, σε κινηματογράφους, στο διαδίκτυο, σε εκδηλώσεις, ενώ δεν θα επιτρέπονται ούτε οι γιγαντοαφίσες, σύμφωνα με το Reuters. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ