«Οδηγός» Eurovision - Απόψε ο μεγάλος τελικός: Τα φαβορί, η θέση της Ελλάδας, ο τρόπος βαθμολογίας

Eurovision 2022: Απόψε ο μεγάλος τελικός - Τα φαβορί για τη νίκη και η θέση της Ελλάδας Facebook Twitter
Φωτ.: EBU.
0

Με την εμφάνιση της Tσεχίας θα ανοίξει απόψε στις 22:00 η αυλαία του 66ου μουσικού διαγωνισμού Eurovision που διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το τραγούδι της Ελλάδας «Die Together» με ερμηνεύτρια την Αμάντα Γεωργιάδη θα παρουσιαστεί στη 17η θέση, μετά από το Βέλγιο και πριν από την Ισλανδία. Το κομμάτι είναι μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Στον μεγάλο τελικό απόψε, θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς καθώς και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και από το ERTFLIX. Τον τελικό, όπως και τους δύο ημιτελικούς θα παρουσιάσουν ο Alessandro Catelan, η Laura Pausini και ο Mika, ενώ τον σχολιασμό για την ΕΡΤ θα κάνει ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου.

Η ψηφοφορία

Απόψε κρίνεται το 50% του τελικού αποτελέσματος, με την ψηφοφορία των τηλεθεατών, ενώ το άλλο 50% διαμορφώθηκε με την ψήφο των εθνικών επιτροπών. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον μεγάλο τελικό της Eurovision, θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό, κατακτώντας τη 10η θέση.

Τα φαβορί

Το μεγάλο φαβορί για τη νίκη είναι η Ουκρανία, την οποία εκπροσωπούν οι «Kalush Orchestra», με το τραγούδι Stefania. Το δεύτερο μεγαλύτερο φαβορί είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Space Man του Sam Ryder.

Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η Σουηδία με τη Cornelia Jakobs και το τραγούδι Hold me closer. Πολύ κοντά στα προγνωστικά πάντως βρίσκονται, τόσο η Ιταλία με τους Mahmood και Blanco με το τραγούδι Brividi, αλλά και η Ισπανία με τη Chanel, και το SloMo. Στην έκτη θέση βρίσκεται και η Πολωνία με τον Ochman και το River. Ακολουθεί η Σερβία.

Πολύ καλά τα πάει και η Ελλάδα, καθώς τα προγνωστικά θέλουν την Αμάντα Γεωργιάδη να καταλαμβάνει την 8η θέση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM